Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ποιο έχει περισσότερες θερμίδες; Ίσως εκπλαγείς...

Ένα δροσερό Smoothie ή δημητριακά για πρωϊνό; Bagel ή ντόνατς;
Τι να διαλέξεις για να γλυτώσεις θερμίδες. 

Η καλύτερη επιλογή μπορεί να σε εκπλήξει..ευχάριστα!


French toast ή pancake;

Μια αυγοφέτα (french toast) έχει 150 θερμίδες και 7 γραμμάρια λίπους, ενώ μία τηγανίτα έχει 175 θερμίδες και 7 γραμμάρια λίπους. Αλλά το αυγό σου προσθέτει πρωτεΐνη και δίνει περισσότερη γεύση από μια τηγανίτα.. Αυτό σημαίνει ότι έχετε λιγότερες πιθανότητες να προσθέσεις σιρόπι.

Ντόνατ ή Bagel;

Φάε το ντόνατ! «Ενώ και τα δύο είναι φτιαγμένα με άσπρο αλεύρι, το οποίο δεν σου προσφέρει τόσα θρεπτικά συστατικά, τα bagel είναι πολύ μεγαλύτερα. Ένα bagel μπορεί να είναι ισοδύναμο σε θερμίδες με πέντε μερίδες ψωμί (320 θερμίδες)” υποστηρίζει η Kristine Clark, Ph.D., R.D. Διευθύντρια του Τμήματος Αθλητικής Διατροφής στο Penn State University.

Φτερούδες σκέτες ή με τυρί;

Αν οι φτερούγες κοτόπουλου (100 θερμίδες η μία) συνοδεύονται με τυρί και μπέικον, βγάλε το δεύτερο και αντικατέστησέ το με μπρόκολο. “Η φλούδα της πατάτας και τα λαχανικά παρέχουν φυτικές ίνες και κάλιο ενώ το τυρί σου προσθέτει ασβέστιο και πρωτεΐνες” εξηγεί η Lisa Dorfman, R.D. Διευθύντρια αθλητιατρικής διατροφής και απόδοσης στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

Δημητριακά ή smoothies;

Αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ δημητριακών και smoothie, επέλεξε το πρώτο. Και τα δύο είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά, αλλά τα δημητριακά αποτελούν καλύτερη επιλογή. Τα δημητριακά είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, στα οποία οι γυναίκες υστερούν, όπως σίδηρο, ασβέστιο και φολικό οξύ. Επέλεξε δημητριακά ολικής άλεσης με λιγότερο από 9 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.

Κοτόπουλο ή χοιρινό;

Αν και το κοτόπουλο έχει τη φήμη του πιο άπαχου κρέατος, αυτό ισχύει μόνο για το άπαχο στήθος. Ένα άπαχο κομμάτι χοιρινό έχει περίπου 100 θερμίδες και 2 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα. Μία μερίδα σκούρου κρέατος από κοτόπουλο έχει 177 θερμίδες και 9 γραμμάρια λίπους.

Ξηροί καρποί ή αποξηραμένα φρούτα για σνακ;

Αν και οι ξηροί καρποί έχουν περισσότερες θερμίδες και λιπαρά (168 θερμίδες και 14 γραμμάρια λίπους μια χούφτα) από τα αποξηραμένα φρούτα (69 θερμίδες και καθόλου λίπος), είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Επίσης, το λίπος τους (μονοακόρεστα λιπαρά) είναι καλό για την καρδιά. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα αναμίξεις!

Σαλάτα Ceasar ή Σάντουιτς;

Αν νομίζεις ότι η σαλάτα του Καίσαρα αποτελεί πιο υγιεινή επιλογή από ένα σάντουιτς, κάνεις λάθος. Με την προσθήκη τυριού, κρουτόν, και της κρεμώδης σάλτσας, αυτή η φαινομενικά υγιή σαλάτα, έχει τέσσερις φορές την ποσότητα του λίπους και 150 θερμίδες περισσότερο από ό, τι το σάντουιτς (490 θερμίδες στη σαλάτα σε σύγκριση με μόλις 340 του σάντουιτς).

 
shape.gr/olagiatingunaika.gr