Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Ο γάμος της χρονιάς» με χολιγουντιανή χρυσόσκονη




Ο Τζάστιν Ζάκχαμ έχει συγκεντρώσει ένα λαμπερό πρωταγωνιστικό καστ, στον «Γάμο της χρονιάς», προσθέτοντας άλλο ένα σατιρικό κεφάλαιο, στις κωμωδίες με ανάλογη θεματολογία.

«Ο γάμος της χρονιάς»
Οι Νταϊάν Κίτον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σούζαν Σάραντον, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κάθριν Χέιγκλ, Αμάντα Σάιφρεντ και Τόφερ Γκρέις υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Ζάκχμαμ δίνουν ραντεβού σε αυτή την σουρεαλιστική κωμωδία.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο γάμος αποτελεί τον αγαπημένο στόχο πολλών ταινιών που καυτηριάζουν τα συνήθη οικογενειακά ευτράπελα, τα κλισέ και τις αναποδιές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι νεόνυμφοι και οι συγγενείς τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο γάμος του νεαρού Αλεχάντρο είναι η θρυαλλίδα που πυροδοτεί μια σειρά απρόβλεπτων επεισοδίων ανάμεσα στα μέλη της εκκεντρικής οικογένειας Γκρίφιν.
Στην υπόθεση της ταινίας, ο Ντον και η Έλι Γκρίφιν, οι επί πολλά χρόνια χωρισμένοι, θετοί, γονείς του δύσμοιρου Αλεχάντρο, αναγκάζονται να ξανασμίξουν με το ζόρι και να υποδυθούν τους παντρεμένους γονείς του, ενόψει της απόφασης της βιολογικής μητέρας του Αλεχάντρο, να παραστεί στον γάμο του…
Οι Γκρίφινς σύντομα συνειδητοποιούν πως το να υποδύονται τους ερωτευμένους δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση και μπορεί πολλές φορές να καταντήσει φοβερά άβολο, ειδικά από τη στιγμή που η Μπέμπε, η νυν συμβία του Ντον, βρίσκεται παρούσα κάθε στιγμή παρακολουθώντας την κάθε τους κίνηση. Εν τω μεταξύ, μέσω αυτής της μοναδικής παράστασης του θεάτρου του παραλόγου, η ζωή χτυπάει τους Γκρίφιν με τις κλασικές της απρόβλεπτες εκπλήξεις. Η βιολογική κόρη του ζεύγους, η Λάιλα, βασανίζεται από ένα συγκλονιστικό μυστικό, ο βιολογικός τους γιος, ο Τζάρεντ, προβληματίζεται για την ύπαρξη ή την έλλειψη αγάπης τελικά στη ζωή του, ενώ την ίδια στιγμή ο Αλεχάντρο προσπαθεί μάταια να διατηρήσει τις ισορροπίες στο περιβάλλον της ευρύτερης οικογένειας.

Όταν ο σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας, Τζάστιν Ζάκχαμ ξεκίνησε να γράφει την ιστορία του «Γάμου της Χρονιάς», ήταν επηρεασμένος από την Γάλλο-Ελβετική ταινία «Mon Frere Se Marie», σύμφωνα με την οποία ένας υιοθετημένος γιος ζητά από τους χωρισμένους θετούς γονείς του να προσποιηθούν τους παντρεμένους για την εβδομάδα του γάμου του. Από εκεί και έπειτα ο Ζάκχαμ οδήγησε την ιστορία σε ένα εντελώς διαφορετικό, θεματικό, επίπεδο, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του, την προσωπική του γαμήλια εμπειρία.
«Ήμασταν έτοιμοι να κλεφτούμε», αναφέρει ο σκηνοθέτης, «ώσπου δυο μόλις ημέρες πριν τη μεγάλη στιγμή, η τότε σύντροφός μου, μου εξομολογήθηκε ότι δυστυχώς δε μπορεί να το κάνει, γιατί η μητέρα της θα τη σκότωνε χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι ακολούθησε ένας προγαμιαίος παροξυσμός ο οποίος διήρκεσε ενάμιση χρόνο! Οι άνθρωποι κάνουν διάφορα τρελά και ακατανόητα πράγματα για τον γάμο, για λόγους που αν τους υποδείξεις οποιαδήποτε άλλη στιγμή, αργότερα στη ζωή τους, θα θεωρήσουν, ενδεχομένως, ακατανόητους».
Παίζουν οι : Νταϊάν Κίτον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σούζαν Σάραντον, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κάθριν Χέιγκλ, Αμάντα Σάιφρεντ, Τόφερ Γκρέις. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.


 
click@Life