Cheesecake με φρέσκα φρούτα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά
συστατικά
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και την καφέ ζάχαρη.
Στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι (15 εκ) και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1
ώρα. Στο μπλέντερ χτυπάμε την λευκή ζάχαρη, τους κρόκους, την κρέμα
γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα,το τυρί κρέμα, προσθέτουμε και
την ζελατίνα και χτυπάμε για 2 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν να γίνουν μαρέγκα και τα αδειάζουμε
στο παραπάνω μείγμα. Ανακατεύουμε λίγο και το προσθέτουμε στην βάση των
μπισκότων. Το στρώνουμε ωραία και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για
1- 2 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί καλά. Το βγάζουμε από την φόρμα
προσεκτικά και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στολίζουμε από πάνω με
λεπτοκομμένα φρούτα της αρεσκείας μας.- Μπισκότα digestive - 180 γρ τριμμένα
- Ζάχαρη καστανή - 50 γρ μαλακή
- Ζάχαρη λευκή - 50 γρ
- Βούτυρο - 80 γρ λιωμένο
- Τυρί κρέμα - 50 γρ
- Αυγά - 2 χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
- Λεμόνι - 1 μεγάλο τον χυμό του και το ξύσμα
- Κρέμα γάλακτος - 250 γρ
- Ζελατίνη - 1 φακελάκι διαλυμένη σε 3 κουταλιές σούπας νερό ζεστό
- Φρούτα - φρέσκα για την διακόσμηση όπως φράουλες, μανταρίνια, ακτινίδια κλπ
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα