Αρνάκι λεμονάτο στην κατσαρόλα με πατάτες
Νόστιμο αρνάκι λεμονάτο με πατάτες στην κατσαρόλα
Τι χρειαζόμαστε:
-1 κιλό αρνάκι (κατά προτίμηση όχι πλευρά)
-1 ποτήρι ελαιόλαδο
-1 ή 2 κρεμμύδια
-3 λεμόνια
-4 ή 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
-Αλάτι, πιπέρι
-2-3 καροτάκια
-Δάφνη
-Μία κουταλιά αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
Πώς το κάνουμε:
-Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.
-Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά και από τις δύο πλευρές.
-Ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο.
-Είκοσι με τριάντα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.
-Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό από τα τρία λεμόνια και αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε την κουταλιά το αλεύρι.
-Το αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και προσαρμόζονται ανάλογα με το γούστα.
fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα