Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Σεφταλιές γαλοπούλας

Μια διαφορετική κυπριακή γεύση

Υλικά:

Οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε στο τηγάνι χωρίς λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο. Όταν πάρουν καλό χρώμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το μείγμα που σοτάραμε και με τον δυόσμο, το λάδι, τη μουστάρδα, τα αυγά και την φρυγανιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι. Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τυλίγουμε με την μπόλια που την έχουμε μουλιάσει για 1 ώρα σε νερό με το χυμό λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά. ( Φυσικά μπορούμε να ψήσουμε τις σεφταλιές μας και στη σχάρα)

  

chefoulis