Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Κρέπες με μήλα

Υλικά:

Για τις κρέπες:
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 5 μήλα
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 ποτηράκι μπράντι
  • κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε μικρα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μπράντι για 2 ώρες.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες και τις φτιάχνουμε (περίπου 12 κρέπες).
  3. Βγάζουμε τα μήλα από το μπράντι και τα στραγγίζουμε.
  4. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει το μίγμα αραιή καραμέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μήλα και τα καρύδια ανακατεύοντάς τα προσεκτικά, μέχρι να κολλήσει η καραμέλα πάνω τους.
  5. Βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και γεμίζουμε τις κρέπες.
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

BeU.com.cy