Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Στρογγανόφ με μοσχάρι και γιαούρτι

Ένα διαφορετικό , ελαφρύ στρογγανόφ!

Υλικά:

Οδηγίες:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Αραιώνουμε το γιαούρτι με το γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε πάλι και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε το ρύζι σε μια άλλη κατσαρόλα και σερβίρουμε μαζί με το κρέας και τα μανιτάρια.


 chefoulis