Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σούπα με κολοκυθάκι και κάρυ


Σούπα με κάρυ και κολοκυθάκι


Υλικά
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-2 κουταλάκι του γλυκού κάρι σκόνη
-περίπου 6 κολοκύθια, καθαρισμένα, χοντροκομμένα
-4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
-Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, 6 με 8 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το κάρυ σε σκόνη και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, ρίχνετε το ζωμό και προσθέτετε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
-Αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι τα κολοκυθάκια να είναι πολύ τρυφερά, για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε σούπα κρυώσει.
-Βάλτε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάστε και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
-Λίγο πριν το σερβίρισμα, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το αλάτι και το πιπέρι. Γαρνίρετε με κόλιαντρο και σερβίρετε.
Θερμίδες: 165

Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία είναι αναγκαία για να εκφράσουν το δυναμικό τους αυτές οι παρασκευές -ορισμένοι τις σερβίρουν και με δυο-τρία παγάκια!


mama365.gr/ fytokomia.gr