Συνταγές με καρπούζι
Δροσερές, νόστιμες και εύκολες καλοκαιρινές συνταγές με καρπούζι:
Γρανίτα καρπούζι με φρούτα εποχής!
Υλικά:
-Περίπου 1/2 καρπούζι
-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φρέσκες φράουλες
-1 ακτινίδιο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
-1 ροδάκινο ή νεκταρίνι σε κύβους
-Λίγα φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένα
Οδηγίες:
-Περάστε στο μπλέντερ το καρπούζι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
-Σε 10-12 καλούπια προσθέστε τα φρέσκα φρούτα και έπειτα ρίξτε μείγμα από τον πολτό του καρπουζιού.
-Τοποθετήστε στα καλούπια ξυλάκια και παγώστε τα τουλάχιστον για 6-8 ώρες.
Σερβίρισμα:
Ρίξτε λίγο ζεστό στα καλούπια για να ξεκολλήσει η γρανίτα τραβώντας τη από το ξυλάκι.
Απολαύστε!
Υλικά:
-Περίπου 1/2 καρπούζι
-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φρέσκες φράουλες
-1 ακτινίδιο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
-1 ροδάκινο ή νεκταρίνι σε κύβους
-Λίγα φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένα
Οδηγίες:
-Περάστε στο μπλέντερ το καρπούζι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
-Σε 10-12 καλούπια προσθέστε τα φρέσκα φρούτα και έπειτα ρίξτε μείγμα από τον πολτό του καρπουζιού.
-Τοποθετήστε στα καλούπια ξυλάκια και παγώστε τα τουλάχιστον για 6-8 ώρες.
Σερβίρισμα:
Ρίξτε λίγο ζεστό στα καλούπια για να ξεκολλήσει η γρανίτα τραβώντας τη από το ξυλάκι.
Απολαύστε!
Γρανίτες από καρπούζι (που σας θα ξετρελάνουν)!
Υλικά:
-6-8 φλιτζάνια κομμάτια καρπούζι
-1 λάιμ το χυμό του
-σιρόπι ζάχαρης (αν το καρπούζι είναι γλυκό, δεν βάζετε)
Προαιρετικά:
4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Οδηγίες:
-Περάστε τα κομμάτια του καρπουζιου από μπλέντερ.
-Σουρώστε τον πολτό για να κρατήστε κυριώς τα υγρά.
-Προσθέστε τον χυμό από το λαίμ και αν χρειάζεται (αν το θέλετε γλυκό) σιρόπι ζάχαρης.
-Βάλτε το μείγμα σε καλούπια και κρατήστε το παγωμένο!
Απολαύστε!
Για το σιρόπι ζάχαρης:
Βάλτε ίσα μέρη ζάχαρη και νερό. Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να λιώσουν οι κόκκοι της ζάχαρης.
Υλικά:
-6-8 φλιτζάνια κομμάτια καρπούζι
-1 λάιμ το χυμό του
-σιρόπι ζάχαρης (αν το καρπούζι είναι γλυκό, δεν βάζετε)
Προαιρετικά:
4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Οδηγίες:
-Περάστε τα κομμάτια του καρπουζιου από μπλέντερ.
-Σουρώστε τον πολτό για να κρατήστε κυριώς τα υγρά.
-Προσθέστε τον χυμό από το λαίμ και αν χρειάζεται (αν το θέλετε γλυκό) σιρόπι ζάχαρης.
-Βάλτε το μείγμα σε καλούπια και κρατήστε το παγωμένο!
Απολαύστε!
Για το σιρόπι ζάχαρης:
Βάλτε ίσα μέρη ζάχαρη και νερό. Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να λιώσουν οι κόκκοι της ζάχαρης.
Έχετε δοκιμάσει ψητό… καρπούζι;
Στην Αμερική το λένε ”watermelon steak”. Στα ελληνικά “καρπούζι μπριζόλα“. Ουσιαστικά είναι ένα κομμάτι καρπουζιού στη σχάρα. Ορισμένοι που το έχουν δοκιμάσει το συγκρίνουν με την υφή του ψημένου κρέατος, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι μοναδικό σε γεύση!
Στην Αμερική το λένε ”watermelon steak”. Στα ελληνικά “καρπούζι μπριζόλα“. Ουσιαστικά είναι ένα κομμάτι καρπουζιού στη σχάρα. Ορισμένοι που το έχουν δοκιμάσει το συγκρίνουν με την υφή του ψημένου κρέατος, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι μοναδικό σε γεύση!
Καρπουζόπιτα Μήλου (πολύ νόστιμη)
Υλικά:
-1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια
-200 γρ. αλεύρι
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-1/4 φλιτζάνι μέλι
-1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-1/2 κουταλάκι μπέικιν
-κανέλα
-σουσάμι
Εκτέλεση:
Παίρνετε τη σάρκα του καρπουζιού και την πολτοποιείτε με το χέρι σας σε ένα μπολ (να μείνουν και μικρά κομμάτια καρπουζιού). Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μέλι, το λάδι και το μπέικιν, και ανακατεύετε καλά. Βουτυρώνετε ένα ταψί, ρίχνετε το μείγμα και πασπαλίζετε με σουσάμι και κανέλα. Ψήνετε την πίτα (στην σκάλα “πάνω-κάτω”) στους 160 C για μία ώρα περίπου έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.
Υλικά:
-1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια
-200 γρ. αλεύρι
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-1/4 φλιτζάνι μέλι
-1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-1/2 κουταλάκι μπέικιν
-κανέλα
-σουσάμι
Εκτέλεση:
Παίρνετε τη σάρκα του καρπουζιού και την πολτοποιείτε με το χέρι σας σε ένα μπολ (να μείνουν και μικρά κομμάτια καρπουζιού). Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μέλι, το λάδι και το μπέικιν, και ανακατεύετε καλά. Βουτυρώνετε ένα ταψί, ρίχνετε το μείγμα και πασπαλίζετε με σουσάμι και κανέλα. Ψήνετε την πίτα (στην σκάλα “πάνω-κάτω”) στους 160 C για μία ώρα περίπου έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.
Κοκτέιλ Καρπούζι
Υλικά:
-1 φέτα καρπούζι
-1/2 φρούτο της αρεσκείας σας (πχ. ροδάκινο, μισή μπανάνα)
-4 παγάκια
Εκτέλεση: Τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά για 2-3 λεπτά.
* Σημείωση! Το ποτό “καρπούζι” που σερβίρουν στα clubs/bars δεν περιέχει καθόλου καρπούζι! Αν τώρα θέλετε να φτιάξετε το λεγόμενο “καρπούζι” σφηνάκι, τότε προσθέτετε Southern, Amareto, Πορτοκάλι, Γρεναδίνη.
Υλικά:
-1 φέτα καρπούζι
-1/2 φρούτο της αρεσκείας σας (πχ. ροδάκινο, μισή μπανάνα)
-4 παγάκια
Εκτέλεση: Τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά για 2-3 λεπτά.
* Σημείωση! Το ποτό “καρπούζι” που σερβίρουν στα clubs/bars δεν περιέχει καθόλου καρπούζι! Αν τώρα θέλετε να φτιάξετε το λεγόμενο “καρπούζι” σφηνάκι, τότε προσθέτετε Southern, Amareto, Πορτοκάλι, Γρεναδίνη.
Γρανίτα Καρπούζι
Υλικά:
-600 γρ. καρπούζι (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
-100 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. νερό
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξουμε το σιρόπι (ανακατεύετε και βράζετε το μείγμα για 2-3 λεπτά). Το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το καρπούζι με το σιρόπι. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και το παγώνουμε για 2 ώρες. Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και το σερβίρουμε όποτε θελήσουμε.
Υλικά:
-600 γρ. καρπούζι (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
-100 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. νερό
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξουμε το σιρόπι (ανακατεύετε και βράζετε το μείγμα για 2-3 λεπτά). Το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το καρπούζι με το σιρόπι. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και το παγώνουμε για 2 ώρες. Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και το σερβίρουμε όποτε θελήσουμε.
karpouzia.gr/ fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα