Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ζύμη για tortillas (τορτίγιες)

Υλικά:

150 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αλεύρι καλαμποκιού
1 ποτήρι χλιαρό νερό (200 γρμ. περίπου)

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα αλεύρια και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη για 3-4 λεπτά. Παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού, και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 20 εκ. διάμετρο. Ανοίγουμε όλα τα φύλλα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και ψήνουμε τα φύλλα και από τις δυο πλευρές. Δεν θέλει πολύ ψήσιμο, μισό λεπτό περίπου σε κάθε πλευρά.
Όταν κρυώσουν μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο, κλεισμένες σε αεροστεγές σακούλα.

 

 
 
 
sintagespanos.gr