Πώς να φτιάξετε την τέλεια σπιτική λεμονάδα
Η πραγματική λεμονάδα δεν έχει καμία σχέση με το άχρωμο ανθρακούχο αναψυκτικό που παίρνουμε από το περίπτερο. Είναι γλυκόξινη και 10 φορές πιο δροσιστική, αλλά πώς την φτιάχνουμε; Ας κάνουμε ένα τεστ γευσιγνωσίας στην αναζήτηση της τέλειας λεμονάδας.
Ακόμη και αν δεν είστε οπαδός της, αυτή την εποχή ένα ποτήρι παγωμένη λεμονάδα μοιάζει με όαση. Και δεν αναφερόμαστε στο ανθρακούχο αναψυκτικό που είναι φορτωμένο με γλυκαντικά, αλλά στο παραδοσιακό ποτό που αφήνει μια υπέροχη γλυκιά και ξινή γεύση που ταιριάζει διάνα σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα. Πώς τη φτιάχνουμε όμως;Πρώτη συνταγή
Μια συνταγή, η πιο απλή και παραδοσιακή, θέλει να διαλύετε δύο φλιτζάνια ζάχαρης σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μέχρι να γίνουν σιρόπι και στη συνέχεια, να προσθέτετε δύο φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμόνι. Όταν το λεμονένιο σιρόπι σας είναι έτοιμο, μπορείτε να αραιώσετε 2 δάχτυλα από αυτό με παγωμένο νερό και πολλά παγάκια. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό και ξινό και ιδιαίτερα δροσιστικό.
Δεύτερη συνταγή
Τρίτη συνταγή
Αυτή η συνταγή μοιάζει περισσότερο με αναψυκτικό μιας και περιέχει σόδα. Σιγοβράστε νερό μαζί με τη φλούδα από 2-3 λεμόνια προκειμένου να απελευθερώσουν τα λεμόνια τα αρώματα και τη γεύση τους. Αφού κρυώσει το μίγμα, ανακατέψτε το χυμό από τα 3 λεμόνια με 5 κουταλιές ζάχαρη και αφού διαλυθεί η ζάχαρη, αραιώστε με σόδα και σερβίρετε με ένα κλαδάκι μέντας και μια φέτα αγγουριού προαιρετικά. Εδώ η ισορροπία ξινών, πικρών και γλυκών γεύσεων είναι σχεδόν απόλυτη, με τη μέντα και το αγγούρι να προσφέρουν μια διακριτική γεύση καλοκαιριού, που κάνει αυτή τη συνταγή να ξεχωρίζει.
Τέταρτη συνταγή
Πέμπτη συνταγή
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να τη συνοδεύσετε με σπιτικά μπισκότα, αν και η μέθοδός της είναι κάπως ασυνήθιστη. Κόψτε 2 λεμόνια αφαιρώντας τα κουκούτσια τους και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και ένα ποτήρι νερό. Ανακατέψτε τα καλά όλα μαζί και μετά η λεμονάδα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα μαζί με μπόλικο πάγο.
Έκτη συνταγή
Η τέλεια λεμονάδα
2½ λεμόνια
50 gr λευκή ζάχαρη
570 ml κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
¼ αγγούρι κομμένο σε φέτες
Ένα μικρό ματσάκι δυόσμο
Ρίξτε το μίγμα μέσα σε μια κανάτα και προσθέστε τις φέτες του αγγουριού και μερικά κλωναράκια δυόσμο. Στη συνέχεια βάλτε τη λεμονάδα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε πάνω σε πάγο μαζί με μια φρέσκια φέτα αγγουριού και μερικά φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι.
Tip: Αν προτιμάτε μια αφρώδη λεμονάδα, προσθέστε μόνο 250ml κρύο νερό στο μπλέντερ και στη συνέχεια συμπληρώστε την κανάτα με κρύα σόδα πριν το σερβίρισμα.
click@Life
<< Αρχική σελίδα