Ομελέτα με λαχανικά
Υλικά:
- 3-4 αυγά
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι σε ροδέλες
- 4 φλ. ψιλοκομμένα λαχανικά (μανιτάρια, βασιλικό, κολοκυθάκια, σπαρράγια)
- αλάτι, πιπέρι
- λίγες ελιές μαύρες
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- λίγα φύλλα φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
- ½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- Ρίχνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ελάχιστο αλάτι. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Πρέπει να σκουρύνουν λίγο, χωρίς να καούν.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα λαχανικά (υπολόγιστε 5 λεπτά παραπάνω για τα μανιτάρια).
- Χτυπούμε εν τω μεταξύ τα αβγά με την παρμεζάνα. Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα αυγά στα λαχανικά ανακατεύοντας ώστε να διανεμηθεί ομοιόμορφα και περιμένουμε να ψηθεί.
- Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
<< Αρχική σελίδα