Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ομελέτα με λαχανικά

Υλικά:

  • 3-4 αυγά
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 4 φλ. ψιλοκομμένα λαχανικά (μανιτάρια, βασιλικό, κολοκυθάκια, σπαρράγια)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγες ελιές μαύρες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • λίγα φύλλα φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
  • ½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
  1. Ρίχνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ελάχιστο αλάτι. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Πρέπει να σκουρύνουν λίγο, χωρίς να καούν.
  2. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα λαχανικά (υπολόγιστε 5 λεπτά παραπάνω για τα μανιτάρια).
  3. Χτυπούμε εν τω μεταξύ τα αβγά με την παρμεζάνα. Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα αυγά στα λαχανικά ανακατεύοντας ώστε να διανεμηθεί ομοιόμορφα και περιμένουμε να ψηθεί.
  4. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
 

BeU.com.cy