Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Τάρτα με σταφύλια

Τάρτα με σταφύλια

Τάρτα με σταφύλια και φουντούκια, πολύ νόστιμη και απολαυστική!! Τα φουντούκια μαζί με τα σταφύλια και την μαρέγκα, δημιουργούν στον ουρανίσκο μια απίθανη γευστική ικανοποίηση.


Υλικά
Τραγανή ζύμη τάρτας
-200 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-150 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
-60 γρ. ζάχαρη
-1 κρόκο αυγού
-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Υλικά για την γέμιση
-400 γρ. λευκά σταφύλια χωρίς κουκούτσι
-4 ασπράδια αυγού
-120 γρ. ζάχαρη
-1 πρέζα αλάτι
-200 γρ φουντούκια αλεσμένα
-1 μήλο

Δημιουργία
-Φτιάχνουμε πρώτα την ζύμη, ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο να γίνουν ψίχουλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
-Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να αποκτήσουμε μια μπάλα.
-Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε την ζύμη σε στρογγυλό φύλο 32 cm, ανάμεσα σε δυο λαδόκολες.
-Αναποδογυρίζουμε το φύλλο σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 30 cm και πιέζουμε να καλύψει και τα τοιχώματα.
-Τρυπάμε την ζύμη με ένα πιρούνι και φτιάχνουμε την γέμιση.
-Πλένουμε τα σταφύλια καλά και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
-Κτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα και σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη. Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε σιγά σιγά τα φουντούκια, προσθέτουμε το μήλο αποφλοιωμένο και τριμμένο και στο τέλος τα σταφύλια.
-Ανακατεύουμε και αδειάζουμε την γέμιση πάνω στην ζύμη.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου. Αν αρχίσει να σκουραίνει πάρα πολύ η επιφάνεια, καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
-Βγάζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Όταν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


 fytokomia.gr