Νόστιμο εξοχικό σε φύλλο σφολιάτας
Πάρα πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο το εξοχικό σε φύλλο σφολιάτας
Υλικά (για 4 μερίδες)
-1.200-1.500 γραμμ. μπούτι αρνιού γάλακτος, χωρίς το κόκαλο
-1 φύλλο σφολιάτας
-3 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
Μείγμα αρωματικών:
-2 σκελίδες σκόρδο
-1/3 κ.γ. μπούκοβο
-1/3 κ.γ. κύμινο
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-150 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε μπαστουνάκια
-1/3 ματσάκι φρέσκια ρίγανη, τριμμένη
Για το άλειμμα:
-γάλα εβαπορέ ή συμπυκνωμένο
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ανοίξει το κρέας όσο γίνεται για να το γεμίσουμε με υλικά. Πλένουμε και τρίβουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το τοποθετούμε πάνω στο ανοιγμένο φύλλο σφολιάτας, το οποίο έχουμε τρυπήσει παντού με πιρούνι. Πασπαλίζουμε το κρέας με το μπούκοβο και το κύμινο, και το γεμίζουμε με τις φέτες ντομάτας, το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη και τα μπαστουνάκια από το κεφαλοτύρι κατά μήκος. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τυλίγουμε το κρέας όσο μπορούμε πιο σφιχτά μόνο του και το κλείνουμε με τη σφολιάτα. Το τελείωμα του κλεισίματος πρέπει να είναι από κάτω, όπως και οι άκρες της σφολιάτας. Αλείφουμε με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με μπόλικο ωμό σουσάμι και το βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 C, στην κάτω θέση, με αέρα, μέχρι η σφολιάτα να πάρει λίγο χρώμα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο συνολικά για 1 ώρα και 45΄. Πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να πάρει ακόμη λίγο χρώμα η σφολιάτα. Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και το αφήνουμε στην άκρη για 15΄. Συνοδεύουμε το πιάτο με πατάτες και βρασμένα λαχανικά.
elle.gr/fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα