Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Σουβλάκια γαλοπούλας στο φούρνο

Υλικά:

  • 800 γρ. γαλοπούλα στήθος
  • 300 γρ. στραγγισμένα μανιτάρια κονσέρβας σε φετάκια
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 
Εκτέλεση:
  1. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα τις γαλοπούλας, πασπαλίστε τα με λίγη πάπρικα και περάστε τα σε σουβλάκια εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.
  2. Αραδιάστε τα σουβλάκια γαλοπούλας σε ένα ταψί, περιτριγυρίστε τα με το μείγμα των λαχανικών, περιχύστε τα με ένα μείγμα κρασιού και ελαιόλαδου και σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  3. Έτσι όπως είναι σκεπασμένα, ψήστε για 1 ώρα  στο φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200°C, μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά περίπου, χωρίς να ξεχάσετε στα μισά να γυρίσετε τα σουβλάκια για να ψηθούν κι από την άλλη. 

BeU.com.cy