Σουβλάκια γαλοπούλας στο φούρνο
Υλικά:
- 800 γρ. γαλοπούλα στήθος
- 300 γρ. στραγγισμένα μανιτάρια κονσέρβας σε φετάκια
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 100 ml λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα τις γαλοπούλας, πασπαλίστε τα με λίγη πάπρικα και περάστε τα σε σουβλάκια εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.
- Αραδιάστε τα σουβλάκια γαλοπούλας σε ένα ταψί, περιτριγυρίστε τα με το μείγμα των λαχανικών, περιχύστε τα με ένα μείγμα κρασιού και ελαιόλαδου και σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Έτσι όπως είναι σκεπασμένα, ψήστε για 1 ώρα στο φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200°C, μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά περίπου, χωρίς να ξεχάσετε στα μισά να γυρίσετε τα σουβλάκια για να ψηθούν κι από την άλλη.
<< Αρχική σελίδα