Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

7 άτομα που μπορείς να μην καλέσεις στο γάμο

Ποιους να καλέσεις, ποιους θες να καλέσεις, ποιους θες στη δεξίωση κλπ κλπ.
Βρήκα λοιπόν ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αναφέρει τους 7 τύπους ανθρώπους που απλά δε χρειάζεται να πάρουν προσκλητήριο αν δεν έχετε χώρο, χρήματα ή και διάθεση.

1. Τους «B listers»: Καθώς κάνεις τη λίστα καλεσμένων, ξεχώρισε αυτούς που θες οπωσδήποτε στο γάμο και τη δεξίωση και αυτούς που η παρουσία τους δε θα αλλάξει δραστικά κάτι. Άτομα που δεν είστε και κολλητές φίλες ή άτομα που κάποτε ήσασταν κολλητές φίλες αλλά η άτιμη η ζωή σας χώρισε, δεν είναι απαραίτητο να έρθουν στη δεξίωση. Επίσης μη το δεις τύπου «υποχρέωση» αν πήγατε στο δικό τους γάμο πριν χρόνια και τέλος πάντων , άτομα που έχεις ελαχιστοποιήσει τις επαφές ή δε μιλάτε πια, δεν χρειάζεται να τα καλέσεις.
Ας μη γελιόμαστε, είναι έξοδα. Δεν προτιμάτε να τα κάνετε για τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάτε και θέλετε να είναι κοντά σας αυτή τη σημαντική στιγμή;
2. Τους πρώην: Αν ο πρώην σου δεν είναι ο καλύτερος σου φίλος πια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έρθει. Ειδικά αν το έτερον ήμισυ δε νιώθει άνετα με αυτό. Όχι τόσο γιατί είναι μέρος του παρελθόντος (όλοι έχουμε άλλωστε), αλλά γιατί σίγουρα αν χορέψετε μαζί, το έτερον ήμισυ θα μπουκωθεί με τα ορεκτικά από τα νεύρα του και δε θα είναι και τόσο χαρούμενο.
Αν ο πρώην σας είναι καλός σας φίλος πια, και μόνο αυτό, και ο σύντροφος σας δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, τότε why not?
3. Tους Plus ones: Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια. Καλό είναι να υπολογίζεις τις οικογένειες με όλα τα μέλη τους ώστε να μην έχεις προσθήκες που δεν είχες υπολογίσει εξαρχής, αλλά και όταν δίνεις το προσκλητήριο σε φίλους που δεν έχουν κάποια σοβαρή σχέση ή καθόλου σχέση, να το ξεκαθαρίζεις. Ούτως ή άλλως οι φίλοι σου γνωρίζονται μεταξύ τους, οπότε δεν είναι ότι θα έρθουν και δε θα ξέρουν κανέναν.
Και επιπλέον όσο πιο πολλοί singles, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να φύγουν με παρέα. Wink wink
4. Τον εργοδότη σου: Μπορεί να φαίνεται λίγο άβολο να μην το καλέσεις, αλλά και εδώ εξαρτάται από τη σχέση που έχετε. Αν πχ. δουλεύεις σε πολυεθνική που οι εργοδότες δεν πολυμιλάνε με τους υπαλλήλους, τότε ναι δε χρειάζεται. Αν όμως είσαι σε μία εταιρεία με 5-6 άτομα προσωπικό που είστε μαζί όλη την ημέρα και κάνετε και καλή παρέα, τότε αξίζει ένα παραπάνω προσκλητήριο. Για τους συναδέλφους ισχύει το ίδιο.
5. Συγγενείς ή γνωστούς με άσχημη ιστορία σε πάρτι: Η μέρα του γάμου πρέπει να είναι όσο το λιγότερο στρεσογόνα γίνεται. Αν έχεις να ανησυχείς και για τη θεία Μαριγώ που όταν πίνει φωνάζει, τότε άσε το προσκλητήριο στην άκρη καλύτερα. Δε θες εκείνη την ημέρα να τρέχεις να διαχειριστείς μία τέτοια κρίση στο πάρτι σου.
6. Μακρινούς συγγενείς: Μπορεί το αίμα νερό να μη γίνεται, όμως αν έχεις να τη δεις από τα 5 που σε ταχτάριζε στα πόδια της, τότε μάλλον μπορείς να το ξανασκεφτείς. Ο γάμος είναι μία γιορτή για το ζευγάρι και σίγουρα δε θες άτομα που μοιράζεστε μόνο ένα επώνυμο και ίσως ούτε καν αυτό.
7. Γείτονες: Το να λες ένα «καλημέρα» και μία «καληνύχτα» δεν είναι κριτήριο φιλίας. Οπότε αν η σχέση σας περιορίζεται στα τυπικά και δεν έχετε βγει ούτε για ένα καφέ μαζί, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς.