Σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί και ντρέσινγκ βασιλικού
Γρήγορο και γευστικό πιάτο
Υλικά συνταγής
- 200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί τύπου chevreau
- 4 φέτες πολύσπορο ψωμί
- 200 γραμμάρια σπανάκι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 ραντίτσιο
- 2 πορτοκάλια
- 15 γραμμάρια τοματίνια
- 50 γραμμάρια φιστίκι Αίγινας
- 150 γραμμάριο ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια βαλσάμικο
- 20 γραμμάρια μουστάρδα
- 5-6 κλωναράκια βασιλικό
- 200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί τύπου chevreau
- 4 φέτες πολύσπορο ψωμί
- 200 γραμμάρια σπανάκι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 ραντίτσιο
- 2 πορτοκάλια
- 15 γραμμάρια τοματίνια
- 50 γραμμάρια φιστίκι Αίγινας
- 150 γραμμάριο ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια βαλσάμικο
- 20 γραμμάρια μουστάρδα
- 5-6 κλωναράκια βασιλικό
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Κόβουμε το τυρί σε 4 φέτες και το τοποθετούμε στις φέτες του ψωμιού, ψήνουμε σε φούρνο 180ο για 8΄.
2. Σε μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, την μουστάρδα και το βασιλικο.
3. Πλένουμε και αφού στραγγίσουμε καλά χοντροκόβουμε τα λαχανικά, τα ανακατέβουμε με την σάλτσα προσθέτουμε το πορτοκάλι σε φιλέτα, τα τοματίνια. Τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα σε κάθε πιάτο και από πάνω το ψημένο τυρί, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.
1. Κόβουμε το τυρί σε 4 φέτες και το τοποθετούμε στις φέτες του ψωμιού, ψήνουμε σε φούρνο 180ο για 8΄.
2. Σε μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, την μουστάρδα και το βασιλικο.
3. Πλένουμε και αφού στραγγίσουμε καλά χοντροκόβουμε τα λαχανικά, τα ανακατέβουμε με την σάλτσα προσθέτουμε το πορτοκάλι σε φιλέτα, τα τοματίνια. Τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα σε κάθε πιάτο και από πάνω το ψημένο τυρί, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.
από τον ChefΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥΜέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
newsbeast.gr
newsbeast.gr
<< Αρχική σελίδα