Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Aφράτο κέικ με κόκκινη κολοκύθα και κουβερτούρα


Υπέροχο συνοδευτικό με το τσάι και τον καφέ 


Υλικά

  • 600 γρ. τριμμένη κόκκινη κολοκύθα
  • 3-4 φλυτζ. καλαμποκέλαιο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπέκιν
  • 1 κουταλακι γλ. σόδα
  • 1,5 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1,5 κουταλάκι γλ. κανέλα
  • 1 κουταλάκι γλ. γαρύφαλο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι γλ. τζίτζερ σκόνη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά εκτός απο το αλέυρι και χτυπάτε καλά
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά
Το αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
Για το γλάσο
Λιώνετε την κουβερτούρα και την ανακατεύετε με λίγο σπορέλαιο και ελάχιστο γάλα και  ρίχνετε το γλάσο στο κέικ.