Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά

Υλικά 

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ματσάκι σέλερι χοντροκομμένο 
  • 1 κουταλιά φρ. τζίτζερ τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
  • 5 κουταλιές σπορέλαιο
  • 3 κουταλιές κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με το κορν φλάουρ και το αλατοπιπερώνετε.
Με 3 κουταλιές λάδι στο γουόκ σωτάρετε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά.
Βγάζετε το κοτόπουλο στην άκρη
Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στο γουόκ σε δυνατή φωτιά και σωτάρετε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο.
Ύστερα ρίχνετε το τζίτζερ, το σέλερι και την πιπεριά.
Τα αφήνετε να ψηθούν καλά ανακατεύοντας τα συνεχώς.
Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο και προσθέτετε  το κρασί και τη σάλτσα σόγιας.
Αφήνετε να ψηθούν για 3-4 λεπτά και είναι έτοιμο.
Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.