Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Επιστροφή στις σαλάτες!

Ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσετε το πιάτο και το σώμα σας με θρεπτικές τροφές χωρίς περιττές θερμίδες, είναι η σαλάτα. Πολλοί από εσάς έχετε ξεχάσει πόσο σημαντική είναι και γι’ αυτό είπαμε να σας υπενθυμίσουμε την αξία της.

Πρωτοτυπήστε φτιάχνοντας ενδιαφέρουσες σαλάτες γευστικά και οπτικά ώστε να τις ξαναβάλετε στα γεύματά σας.
Ξεκινήστε με μία βάση από πρασινάδα όπως μαρούλι, ρόκα και άλλα πράσινα φύλλα. Αγαπημένα που δίνουν γεύση είναι το σπανάκι, το σταμναγκάθι, τα ραδίκια, το λάχανο και άλλα χόρτα.
Συνεχίστε με άλλα υλικά που δίνουν περισσότερη γεύση αλλά παραμένουν υγιεινά. Το επόμενο μίγμα μπορεί να περιλαμβάνει φρούτα και πρωτεΐνες. Αν θέλετε κάτι γλυκό με ωραία υφή προτιμήστε αποξηραμένα ή φρέσκα βατόμουρα, κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα και σταφίδες. Αν προτιμάτε κάτι τραγανό, προσθέστε πιπεριές, γλυκά κρεμμύδια και καρότα. Αν σας αρέσει κάτι φυσικά γλυκό, δοκιμάστε φράουλες, μούρα και mango. Αν είστε υπέρ μιας πιο ήπιας γεύσης, τότε επιλέξτε μήλα, αχλάδια, κολοκυθάκια και αγγούρι. Βάλτε, εφόσον επιθυμείτε ξηρούς καρπούς, ντοματίνια, κρέας, ψάρι ή καθαρισμένα θαλασσινά, tofu ή όσπρια. Τέλος, αν είστε λάτρεις των πικάντικων, εμπλουτίστε τη βάση της σαλάτας με καυτερές πιπεριές, κρεμμύδια, blue cheese ή άλλο spicy τυρί.
Πειραματιστείτε με αντίθετες και συμπληρωματικές γεύσεις. Αναμίξτε τη βάση με τα υπόλοιπα extra υλικά και προτιμήστε για dressing χυμό λεμονιού, σος με light γιαούρτι ή μισή κουταλιά λάδι με ξύδι μπαλσάμικο.


fytokomia.gr