Αρνάκι φούρνου με πατάτες
Υλικά:
- 1,5 κιλό περίπου αρνάκι
- πατάτες χοντροκομμένες
- χυμό 2 λεμονιών
- 4 σκελίδες σκόρδο
- ¾ φλ. λάδι
- 2 κ. σούπας μουστάρδα
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 κ. γλυκού Θυμάρι
- 1 φλ. νερό
- αλάτι , πιπέρι
- Ανακατεύετε σε μπολ το λάδι, ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι να γίνει ένα μείγμα.
- Βάζετε τις κομμένες πατάτες στο ταψί και τις περιχύνετε με το μισό μείγμα της μουστάρδας μας.
- Πάνω στις πατάτες βάζετε το κατσικάκι, το αλατοπιπερώνετε, βάζετε στις σχισμές το σκόρδο και το περιχύνετε και αυτό με το υπόλοιπο μείγμα.
- Προσθέτετε στο ταψί 1 ποτήρι νερό, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή το βάζετε στη γάστρα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
- Ξεσκεπάζετε το ταψί μας, γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά και ψήνετε στους 180 βαθμούς για ακόμα 1,5 ώρα περίπου.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα