Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Αρνάκι φούρνου με πατάτες

beuarnakifournou
Υλικά:

  • 1,5 κιλό περίπου αρνάκι
  • πατάτες χοντροκομμένες
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ¾ φλ. λάδι
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ. γλυκού Θυμάρι
  • 1 φλ. νερό
  • αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύετε σε μπολ το λάδι, ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι να γίνει ένα μείγμα.
  2. Βάζετε τις κομμένες πατάτες στο ταψί και τις περιχύνετε με το μισό μείγμα της μουστάρδας μας.
  3. Πάνω στις πατάτες βάζετε το κατσικάκι, το αλατοπιπερώνετε, βάζετε στις σχισμές το σκόρδο και το περιχύνετε και αυτό με το υπόλοιπο μείγμα.
  4. Προσθέτετε στο ταψί 1 ποτήρι νερό, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή το βάζετε στη γάστρα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
  5. Ξεσκεπάζετε το ταψί μας, γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά και ψήνετε στους 180 βαθμούς για ακόμα 1,5 ώρα περίπου.
  
BeU.com.cy