Ραβανί με φυστίκια Αιγίνης
Υλικά
Σιρόπι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη
Προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το τριμμένο φυστίκι και ανακατεύετε καλά
Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Ρίχνετε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο γείγμα, το ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βρθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζετε απο το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το κομμένο λεμόνι για 5 λεπτά
Περιχύνετε το ραβανί με το ζεστό σιρόπι
Το πασπαλίζετε με χονδροκομμένο φυστίκι Αιγίνης.
- 100 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. φυσίκια Αιγίνης τριμμένα
- 6 αυγά
Σιρόπι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 1 λεμόνι κομμένο
Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη
Προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το τριμμένο φυστίκι και ανακατεύετε καλά
Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Ρίχνετε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο γείγμα, το ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βρθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζετε απο το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το κομμένο λεμόνι για 5 λεπτά
Περιχύνετε το ραβανί με το ζεστό σιρόπι
Το πασπαλίζετε με χονδροκομμένο φυστίκι Αιγίνης.
<< Αρχική σελίδα