Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Loi pasta, τα "Σιμιγδαλένια"


Της Ελένης Καλογερά
Κριθαράκι, χυλοπίτες και τραχανάς-κουσκουσάκι, με βάση το σιμιγδάλι από σπόρο ελληνικό, συνταγή παρασκευής από τη Μαρία Λόη και έλεγχο ποιότητας μέχρι και τον τελευταίο κόκκο από το
εργοστάσιο της αιωνόβιας «Ηλιος», θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από τα τέλη Οκτωβρίου οι Ελληνοαμερικανοί κατ’ αρχήν και στη συνέχεια όλοι οι φίλοι των ζυμαρικών.
Ζυμαρικά που δεν υπάρχουν στον ιταλικό κατάλογο πρώτα και στη συνέχεια όλα τα άλλα που αναμένεται να ανταγωνιστούν την
«Αρχή» της φίλης μεσογειακής χώρας στην Αμερική.
Ο δρόμος των ελληνικών ζυμαρικών με το όνομα «Loi» στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αδελφούς Παντελή Τάφα, επικεφαλής, και Τριαντάφυλλο Τάφα, σύμβουλο της εισαγωγικής εταιρείας «Hellenic Grocer LLC» που εδρεύει στο Κονέκτικατ, ΗΠΑ,  με τους
οποίους μίλησε ο «Ε.Κ.» με την ευκαιρία του ενθέτου «Ελληνικά Προϊόντα: Εισαγωγές-Εξαγωγές», ξεκινά από δύο σημεία: Τη φιλία, κατ’ αρχήν και τη συναδελφικότητα του Τριαντάφυλλου Τάφα με την διάσημη σεφ, παγκόσμια πρέσβειρα της Λέσχης Μαγείρων Ελλάδας και ιδιοκτήτριας του εστιατορίου «Loi» στο Μανχάταν, Μαρία Λόη, από την εποχή συνεργασίας τους υπέρ της προστασίας της Λίμνης Τριχωνίδας, ο ίδιος ως βιολόγος-οικολόγος και η κ. Λόη ως ακτιβίστρια και τη σχέση των αδελφών Τάφα με τον Παναγιώτη Δάκο των Ζυμαρικών «Ηλιος», με τον 125χρονο αλευρόμυλο στην Ελλάδα.
Οι δεσμοί αυτοί οδήγησαν στη συνεργασία των τριών μερών, οι δύο εξ αυτών εκτιμώντας το πρόσωπο και το όνομα της Μαρίας Λόη καθώς η ταύτισή της με τις αρχές της ελληνικής διατροφής, η επαγγελματική πορεία, η επιχειρηματικότητα, η «περσόνα» της στα μέσα και προπάντων η μαχητικότητά της να δώσει στα ελληνικά προϊόντα την εκ των προτέρων προστιθέμενη αξία τους, πρεσβεύουν την ποιότητα του προϊόντος που κάνουν.
Η chef Μαρία Λόη παρουσιάζει τα προϊόντα "Loi Pasta" στους Chefs του Λευκού Οίκου Brian Kiddie και Guy Mitchell, στο SYSCO Metro NY Food Show στις 25/09/2013.

Η Μαρία Λόη εξηγεί στο Chef του Λευκού Οίκου Guy Mitchell, την ετοιμολογική προέλευση της λέξης "pasta", στο SYSCO Metro NY Food Show στις 25/09/2013.