8 τρόποι να μαγειρέψετε τον σολομό
Ο σολομός είναι ένα ιδιαίτερα
ωφέλιμο και θρεπτικό ψάρι, που όμως, είτε το αγαπάς είτε το μισείς. Αν
λοιπόν, δεν θέλετε ούτε να ακούσετε λέξη που να ξεκινά από «σολ…» ή αν
έχετε βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές με καπνιστό ή ψητό
σολομό, διαβάστε παρακάτω…
Μια ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη συνταγή για να δοκιμάσετε «κρυμμένο» σολομό, είναι μια τάρτα. Είναι απλή, γρήγορη και δεν μυρίζει… ψάρι, όπως μπορεί να ανησυχούν πολλοί. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε 1 φύλλο σφολιάτας, 200 γρ. καπνιστό σολομό, 200 γρ. τυρί κρέμα, 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο άνηθο, 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα, 2 αυγά, 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σας σε ένα μπολ και τα απλώνετε επάνω στο φύλλο της σφολιάτας που έχετε τοποθετήσει σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Σολομός ποσέ
Αν βαρεθήκατε πια να τρώτε ψητό φιλέτο σολομού, τότε ο ποσέ σολομός είναι η ιδανική λύση για εσάς. Μπορείτε έτσι να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και ελαφρύ βραδινό γεύμα σερβιρισμένο μαζί με μια πρωτότυπη σαλάτα με ξινόμηλο ή αχλάδι. Για να φτιάξετε τον ποσέ σολομό, θα πρέπει να βάλετε σε μια κατσαρόλα 6 φλιτζάνια νερό μαζί με μερικές φέτες λεμονιού, ένα κουταλάκι αλάτι και μια δόση ούζου που ταιριάζει πολύ με το ψάρι. Σε μεσαία φωτιά αφήστε το νερό να βράσει και προσθέστε τον σολομό. Μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί καλά και στη συνέχεια σερβίρετε επάνω σε μια νόστιμη σαλάτα ή με μια σος από μαγιονέζα, άνηθο και γιαούρτι.
Μακαρόνια με σολομό
Γιατί αλήθεια το bacon και το ζαμπόν να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρωινού μας; Δοκιμάστε την επόμενη φορά να τα αντικαταστήσετε με λίγο σολομό. Ιδανικά, σοτάρετε τον σολομό κομμένο σε κομματάκια σε λίγο λάδι και μόλις γίνει αδιαφανής, προσθέστε χτυπημένα τα αυγά μαζί με λίγο γάλα. Ανακατέψτε όπως θα κάνατε και στα scrambled eggs και σερβίρετε μαζί με φρέσκο άνηθο που ταιριάζει εξαιρετικά με τον σολομό.
Muffins με σολομό
Σας ξενίζει η ιδέα του ψαριού μέσα σε muffin; Κι όμως, εκτός από πεντανόστιμα είναι και πολύ πρωτότυπα. Η βασική συνταγή κατάγεται από την Ιταλία, αλλά μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε σας αρέσει σε αυτή. Θα χρειαστείτε 90 γρ. βούτυρο, 300 γρ. αλεύρι, 150 γρ. mozzarella ή φέτα, 200 γρ. καπνιστό σολομό, 200 ml γάλα, 2 αυγά, 100 γρ. γιαούρτι, ένα κουταλάκι baking powder, αλάτι, άνηθο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά στο μίξερ, τα ρίχνετε σε φορμάκια για muffins και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Μπιφτέκια σολομού
Βάλια Κανελλοπούλου
vkanel@clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα