Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μοσχαράκι με άρωμα από πορτοκάλι

Πολύ νόστιμο το μοσχαράκι με γλυκάνισο, μέλι και άρωμα από πορτοκάλι


Υλικά (για 5 μερίδες):
-1 κιλό μοσχαράκι
-3 μέτριες ντομάτες
-3 μέτρια κρεμμύδια
-2 ξύλα κανέλας
-1 αστεράκι γλυκάνισο
-1 σφηνάκι βαλσάμικο
-1 μέτριο πορτοκάλι
-4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Αλάτι, πιπέρι
-1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση
-Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι σε ένα τηγάνι για να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη
-Έπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες μαζί με ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
-Μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το σφηνάκι βαλσάμικο, περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε και το μέλι και το αφήνουμε 2 λεπτά να μελώσει και έπειτα ρίχνουμε το μοσχαράκι, τις ντομάτες κομμένες σε τετραγωνάκια, αλάτι, πιπέρι, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο, ξύλο κανέλας, γλυκάνισο και λίγο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες.
-Το τελευταίο μισάωρο έχουμε κόψει το πορτοκάλι στα τέσσερα και το ρίχνουμε μέσα! Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή με ρύζι ή με ζυμαρικό.
Tips: τσιγαρίζουμε μόνο του το μοσχαράκι έτσι ώστε να το θωρακίσουμε και να είναι πιο ζουμερό!

Ρίχνουμε προς το τέλος το άρωμα για να μην χαθεί το άρωμα του.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


athlisis.gr/fytokomia.gr