9 τρόποι να μαγειρέψετε με αχλάδια
Τα αχλάδια, με το χαρακτηριστικό τους
στενόμακρο σχήμα και το μεγάλο τους κοτσάνι αποτελούν ένα από τα πιο
αγαπημένα φρούτα του χειμώνα. Πώς θα γινόταν λοιπόν, να μην
πρωταγωνιστούν αυτή την εποχή και στην κουζίνα μας;
1. Σαλάτα με σπανάκι, blue cheese, αχλάδι και καρύδια
Στην πράσινη σαλάτα ταιριάζουν υπέροχα τα φρούτα. Για αυτό συνηθίζουμε να προσθέτουμε συχνά πορτοκάλι ή μήλο. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο αχλάδι στο σπανάκι σας, μαζί με μικρές μπουκίτσες ροκφόρ και μερικά καρύδια. Tη γεύση του αλμυρού ροκφόρ «σβήνει» η φρουτένια δροσιά του αχλαδιού, ενώ τα καρύδια δίνουν την λιπαρότητα και τη στιφάδα που χρειάζεται. Φτιάξτε και μια γλυκιά βινεγκρέτ με ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και λίγο μέλι και θα έχετε μια υπέροχη και πλήρη χειμωνιάτικη σαλάτα.
2. Χοιρινό με αχλάδια
Κροστίνι ή μπρουσκέτες ή φρυγανισμένο ψωμί. Όπως και αν το αποκαλέσετε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο. Μια νόστιμη χειμωνιάτικη εκδοχή τους με πρωταγωνιστή το αχλάδι, γίνεται αν απλώσετε λίγο σκορδοβούτυρο επάνω στο ψημένο ψωμί, προσθέσετε μερικές μπουκίτσες κατσικίσιου τυριού και μερικά μικρά κομματάκια αχλαδιού. Η γεύση του τυριού με το αχλάδι κάνει την ιδανική αντίθεση.
4. Smoothie με αχλάδι και μέλι
Όλοι ξέρουμε και αγαπάμε την sangria, αυτό το υπέροχο κόκκινο κρασί με φρούτα. Αν και καταναλώνεται ιδανικά το καλοκαίρι, τα φρούτα που βάζουμε μέσα είναι κατά κύριο λόγο χειμωνιάτικα: μήλα, πορτοκάλια και αχλάδια. Φτιάξτε λοιπόν, μια χειμωνιάτικη sangria με ένα μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί, ένα φλιτζανάκι του καφέ μπράντι, κόψτε 1 πορτοκάλι σε φέτες, ένα μήλο κι ένα αχλάδι. Προσθέστε αν θέλετε 4 κουταλιές μέλι ή ζάχαρη και 2 ξυλαράκια κανέλα. Αφήστε την ιδανικά όλο το βράδυ για να βγάλει τα αρώματά της και σερβίρετε!
6. Κέικ με αχλάδι και καρύδια
Τα αχλάδια ίσως γνωρίζετε, ότι ταιριάζουν υπέροχα με την σοκολάτα, ειδικά την bitter. Δοκιμάστε λοιπόν, να φτιάξετε μια κομπόστα αχλαδιού, τοποθετώντας 5 φρούτα μέσα σε μια κατσαρόλα με 200 γρ. ζάχαρη και μόλις μαλακώσουν καλά, λιώστε τα και κάντε τα πουρέ. Στη συνέχεια, ενώστε τα με μια μους σοκολάτας που θα έχετε φτιάξει με 200 γρ. κουβερτούρα διαλυμένα σε μισό φλιτζάνι γάλα και μετά προσθέστε την σαντιγί που θα έχετε ετοιμάσει χτυπώντας 200 γρ.κρέμα γάλακτος.
8. Ψητά αχλάδια
Μια εξαιρετικά απλή και εύκολη ιδέα για ένα υπέροχο χειμωνιάτικο γλυκό είναι μια τύπου πάβλοβα με αχλάδια. Φτιάχνεται πανεύκολα με έναν πάτο μαρέγκα (αν θέλετε μπορείτε να τον φτιάξετε μόνοι σας ή να τον αγοράσετε έτοιμο από τα ζαχαροπλαστεία) και γλυκιά σαντιγί από πάνω, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα χτυπώντας μια κρέμα γάλακτος με 3 κουταλάκια ζάχαρη άχνη. Για το γαρνίρισμα μπορείτε να βράσετε σε ζαχαρόνερο μερικά αχλάδια (ή κομπόστα αν έχετε) και να τα τοποθετήσετε από πάνω από τη σαντιγί μαζί με μερικούς χουρμάδες, περιχύνοντάς τα όλα με λιωμένη σοκολάτα.
Βάλια Κανελλοπούλου
vkanel@clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα