Κέικ αλμυρό με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά
-200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
-3 αυγά
-2/3 φλιτζανιού γάλα [160 γρ.]
-3/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο [175 γρ.]
-1 φακελάκι baking powder
-250 γρ. τυρί φέτα
-4-5 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες και ξεφλουδισμένες
-λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: 55-60 λεπτά
Διαδικασία
• Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το ηλιέλαιο και το γάλα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
• Σπάζουμε με το χέρι την φέτα σε μικρά κομματάκια. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις πιπεριές. Τα προσθέτουμε στο μείγμα στο τέλος και ανακατεύουμε καλά, για να πάνε παντού.
• Ρίχνουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω αντίσταση) για μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
el-findawaybyjwp.blogspot.com/fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα