Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Στον πάγο τίθεται προς το παρόν το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

Στον πάγο τίθεται προς το παρόν η ρύθμιση για την ένταξη ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από βουλευτές της ΝΔ, αλλά και από την εκκλησία. κρίνοντας ότι δεν είναι σκόπιμη η άμεση προώθηση μιας τέτοιας ρύθμισης. Η προοπτική της ένταξης σχετικής τροπολογίας στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε συζητηθεί κατά συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Το θέμα προκάλεσε, όμως, αντιδράσεις. Μάλιστα, υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφευχθεί ένα βραχυκύκλωμα στον κυβερνητικό συνασπισμό. «Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης μπορεί να διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα», ήταν το μήνυμα που μεταφέρθηκε από τους επιτελάρχες της ΝΔ, τόσο στη Βουλή όσο και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λεωφόρο Συγγρού. Κυβερνητικοί παράγοντες αναγνώριζαν πάντως ότι αργά ή γρήγορα το θέμα θα αντιμετωπιστεί νομοθετικά, έπειτα από τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την νομοθετική παράλειψη να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Έτσι, από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν πλέον ότι θα υπάρξει νομοσχέδιο με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, ώστε να υπάρξει και συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Ωστόσο, ο χρονικός ορίζοντας για την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου είναι ανοιχτός.
 
 
 
eklogika.gr.