Μπούτια γαλοπούλας στο φούρνο
Υλικά:
• 3 μπούτια γαλοπούλας
• 7 πατάτες
• 2 καρότα
• 1 κολοκυθάκι
• 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
• 2 κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
• αλάτι-ρίγανη-πιπέρι
• 3 κ. γλυκού μουστάρδα
• 3 κ. γλυκού μέλι
• 2 κ. σούπας κόρν φλάουρ
• 1 ποτήρι νερό
BeU.com.cy
• 3 μπούτια γαλοπούλας
• 7 πατάτες
• 2 καρότα
• 1 κολοκυθάκι
• 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
• 2 κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
• αλάτι-ρίγανη-πιπέρι
• 3 κ. γλυκού μουστάρδα
• 3 κ. γλυκού μέλι
• 2 κ. σούπας κόρν φλάουρ
• 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα μπούτια και τα βάζουμε στη γάστρα. Τα κάνουμε μασάζ με το μέλι, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι.
- Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κολοκυθάκι και τα βάζουμε και αυτά στην γάστρα. Τα ανακατεύουμε και αυτά όλα μαζί με τα ζουμιά απο το κρέας και το λάδι. Τέλος ρίχνουμε και το νερό και αφήνουμε να ψηθούν με κλειστό το καπάκι για 1 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς.
- Κατόπιν αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζουμί που περρίσεψε και μόνο 5 κουταλιές απο αυτό πέρνουμε και ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι με το κόρν φλάουρ και έπειτα το ρίχνουμε στο ζουμί που βράζει. Σε 4-5 λεπτά έχει χυλώσει και το σβήνουμε.
- Σερβίρουμε το φαγητό με τη χυλωμένη νοστιμότατη σάλτσα.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα