Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το Άστρο της Βηθλεέμ!

Το θέμα λοιπόν του άστρου της Βηθλεέμ απασχόλησε μετέπειτα τους αστρονόμους που θέλανε να διαπιστώσουν αν πράγματι υπήρξε κάποιο φαινόμενο στον....

ουρανό, διαφορετικό και αξιοπερίεργο.

Υπάρχουν διάφορες απόψεις για το θέμα, ανάλογα με τις πληροφορίες που εξετάζει η κάθε αστρονομική άποψη.

Το άστρο της Βηθλεέμ, αν τελικά αφορούσε κάποιο αστρονομικό φαινόμενο, οδηγεί στο έτος 747 από κτίσεως Ρώμης ή 7 π.Χ., αφού κατά τον Κέπλερ και άλλους αστρονόμους υπήρξε πράγματι τότε ένα παρόμοιο ουράνιο φαινόμενο που προκαλείται κατά τη συνάντηση των τριών πλανητών, του Κρόνου, του Δία και της Αφροδίτης.

Στο φαινόμενο αυτό, μετά παρέλευση δύο ή τριών μηνών, ο Δίας δύει ή εξέρχεται από την τροχιά. Τότε παρατηρείται και πάλι το ίδιο έντονο φωτεινό φαινόμενο που παρουσιάζεται στην αρχή, σαν να εμφανίζεται εκ νέου.

Το γεγονός αυτό ταιριάζει με την παρατήρηση του Ματθαίου ότι οι Μάγοι πορευόμενοι προς τη Βηθλεέμ, "είδον" τον "αστέρα" και "εχάρησαν χαράν μεγάλην σφόδρα", προσθέτοντας ότι το "αστέρι" αυτό ήταν ίδιο με εκείνο "ον είδον εν τη Ανατολή" (Ματθ. 2,9-10).

Καθώς ένα ταξίδι από τη Μεσοποταμία στην Παλαιστίνη με τα μέσα της εποχής απαιτούσε δύο ή τρεις μήνες, η χρονική αυτή απόσταση ταιριάζει με την αντίστοιχη φυσική κίνηση του πλανήτη Δία και τη διπλή εμφάνιση του κατά την είσοδο και έξοδο από την τροχιά συνάντησης με τους άλλους δύο πλανήτες .

Σύμφωνα με τον Colin J. Humphreys από την Τριμηνιαία Εφημερίδα της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας 32, 389-407 (1991), αναφέρει πως ο Ιησούς πιθανότατα γεννήθηκε το 5 π.Χ., διότιαπό τους Κινέζους καταγράφεται μια σημαντική πληροφορία για έναν αργοκίνητο κομήτη ή ένα αστέρι με μια σαρωτική ουρά, στον ουρανό στην περιοχή του Αιγόκερω. Αυτός είναι ο κομήτης Humphreys και πιστεύει πως αυτός ήταν και το αστέρι της Βηθλεέμ.

Ένα άρθρο των New York Times (που βασίζεται σε ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic Channel για τη γέννηση), αναφέρει ο John Mosley, από το Παρατηρητήριο Griffith, ο οποίος πιστεύει ότι ήταν ένας σπάνιος συνδυασμός της Αφροδίτης και του Δία στις 17 Ιουνίου του 2 π.Χ.

«Οι δύο πλανήτες είχαν συγχωνευθεί σε ένα ενιαίο αστραφτερό αντικείμενο, ένα γιγάντιο αστέρι στον ουρανό, στην κατεύθυνση της Ιερουσαλήμ, όπως φαίνεται από την Περσία».

Η παλαιότερη ερμηνεία του άστρου της Βηθλεέμ έρχεται από τον τρίτο αιώνα, από τον Ωριγένη, που πίστευε ότι ήταν ένας κομήτης. Κάποιοι που αντιτίθενται στην ιδέα ότι ήταν κομήτης υποστηρίζουν ότι οι κομήτες σχετίζονται με καταστροφές.

Σίγουρα όμως οι κομήτες, είναι το προμήνυμα της αλλαγής.
 
Ποιος οδήγησε τους τρεις Μάγους στο σπήλαιο της Γέννησης; Είναι γνωστή η ιστορία για το αστέρι που φώτιζε τον δρόμο προς το σπήλαιο που γεννήθηκε ο Χριστός. Αναφορές στην καινή Διαθήκη έχουμε μόνο από τον Ματθαίο και τον Λουκά.


.oroskopos.tv/i-diadromi.gr