Εύκολη Γαλατόπιτα
Υλικά
Για Εύκολη Γαλατόπιτα
2 λίτρα φρέσκο γάλα
1 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
2 βανίλιες
4 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
Για το γαρνίρισμα:
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. κανέλα
Προετοιμασία
Βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζ. ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα λεμονιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Όταν δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα λεμονιού) και ψήνουμε στους 170° C, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 45′, μέχρι να ροδίσει. Κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα