Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Λικέρ Μανταρίνι

Υλικά:

  • 6 μανταρίνια 
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο βότκα
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα μανταρίνια. Με ένα καλαμάκι τρυπάμε γύρω γύρω βαθιά τα μανταρίνια.
  2. Τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μεγάλο δοχείο με καπάκι που σφραγίζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τέλος τη βότκα. Σφραγίζουμε με το καπάκι, ανακινούμε καλά τη γυάλα και την αφήνουμε.
  3. Ανακινούμε τακτικά, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Σε 3-4 εβδομάδες το λικέρ μας είναι έτοιμο.
  4. Το σουρώνουμε, πατάμε με τα χέρια μας και τα μανταρίνια γιατί έχουν κρατήσει αρκετή ποσότητα και γεμίζουμε τα μπουκάλια μας.
  
BeU.com.cy