Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Έφυγε» η Εύη Βουτσινά

Ένα από τα πρόσωπα που αγάπησε πολύ την ελληνική γαστρονομία, η Εύη Βουτσινά, έφυγε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου από τη ζωή, σε ηλικία
62 ετών.
Η γνωστή γαστρονόμος και αρθογράφος Εύη Βουτσινά ασχολήθηκε για 25 και πλέον χρόνια με την γαστρονομία, μαγειρεύοντας αλλά και γράφοντας. Προωθούσε γευστικούς θησαυρούς της ελληνικής κουζίνας και του τόπου μας, ενώ αυτοί ήταν και η έμπνευση της κουζίνας της.
Το πρώτο της βιβλίο είχε τον τίτλο «Το ψωμί» και κυκλοφόρησε το 1995, το δεύτερο «Γεύση ελληνική»  ήταν 4 τόμοι γενικά γύρω από την ελληνική γαστρονομία και τα επόμενα έργα της ήταν το τρίτομο «Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας» με συνταγές για κάθε μέρα και το «Κρόκος-σαφράν».
Η Εύη Βουτσινά είχε γεννηθεί στη Λευκάδα και σπούδασε αγγλική φιλολογία, αλλά η αγάπη της για την ελληνική κουζίνα και την καταγραφή της την κέρδισε.

click@Life