Κοτόπουλο Biryani
Υλικά:
Εκτέλεση:
BeU.com.cy
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι Uncle Ben's
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 1/2 ποτήρι γάλα light
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1-2 κ. γλυκού κάρυ
- αλάτι
- 4-5 κ. σούπας ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ρίγανη, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι, τη κόκκινη πιπεριά και πιπέρι και αφήνουμε το στήθος κοτόπουλου να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
- Βγάζουμε το στήθος κοτόπουλου και τα λαχανικά και τα σερβίρουμε στα πιάτα ή σε πιατέλα.
- Με ένα σουρωτήρι, σουρώνουμε τον ζωμό.
- Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το γάλα και το αλεύρι να ζεσταθούν σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Σταδιακά προσθέτουμε το κάρυ και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, σε σιγανή φωτιά έως ότου η σάλτσα μας γίνει ελαφρώς παχύρρευστη.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα