Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κοτόπουλο Biryani



Υλικά:

  • 1 φλ. ρύζι μπασμάτι Uncle Ben's
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
Υλικά για τη σάλτσα με κάρυ:
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα light
  • 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-2 κ. γλυκού κάρυ
  • αλάτι
  • 4-5 κ. σούπας ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου για μερικά λεπτά.
  3. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ρίγανη, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι, τη κόκκινη πιπεριά και πιπέρι και αφήνουμε το στήθος κοτόπουλου να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
  4. Βγάζουμε το στήθος κοτόπουλου και τα λαχανικά και τα σερβίρουμε στα πιάτα ή σε πιατέλα.
  5. Με ένα σουρωτήρι, σουρώνουμε τον ζωμό.
  6. Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το γάλα και το αλεύρι να ζεσταθούν σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  7. Σταδιακά προσθέτουμε το κάρυ και λίγο αλάτι.
  8. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, σε σιγανή φωτιά έως ότου η σάλτσα μας γίνει ελαφρώς παχύρρευστη.
  
BeU.com.cy