Πράσινη σαλάτα µε σπαράγγια και τραγανό προσούτο
Δεν περιγράφεται με λόγια η νοστιμιά…
Υλικά
Για Πράσινη σαλάτα µε σπαράγγια και τραγανό προσούτο & μουστάρδα squeeze απαλή
1 ματσάκι ρόκα
2 σαλάτες γαλλικές ή μαρούλι
1 ματσάκι σπαράγγια τρυφερά φρέσκα
6 φέτες προσούτο
1 φλιτζ. φλούδες παρμεζάνας
Για το ντρέσινγκ
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ζάχαρη
1½ κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο
1 κ.σ. μουστάρδα squeeze απαλή
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία
Αραδιάζουμε τις φέτες προσούτο σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε στους 200° C στον αέρα για 10′, έως ότου ροδίσουν και γίνουν τραγανές σαν τσιπς. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι και τη φλούδα τους), κρατάμε 2-3 κομμάτια για το γαρνίρισμα, και ζεματίζουμε τα υπόλοιπα για 2′ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως μετά τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να διακοπεί ο βρασμός τους.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα χοντροκόβουμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια. Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε 1′ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με τσιπς από προσούτο και ωμά τρυφερά σπαράγγια και φλούδες παρμεζάνας.
myself.gr/on-news.gr
Υλικά
Για Πράσινη σαλάτα µε σπαράγγια και τραγανό προσούτο & μουστάρδα squeeze απαλή
1 ματσάκι ρόκα
2 σαλάτες γαλλικές ή μαρούλι
1 ματσάκι σπαράγγια τρυφερά φρέσκα
6 φέτες προσούτο
1 φλιτζ. φλούδες παρμεζάνας
Για το ντρέσινγκ
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ζάχαρη
1½ κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο
1 κ.σ. μουστάρδα squeeze απαλή
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία
Αραδιάζουμε τις φέτες προσούτο σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε στους 200° C στον αέρα για 10′, έως ότου ροδίσουν και γίνουν τραγανές σαν τσιπς. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι και τη φλούδα τους), κρατάμε 2-3 κομμάτια για το γαρνίρισμα, και ζεματίζουμε τα υπόλοιπα για 2′ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως μετά τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να διακοπεί ο βρασμός τους.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα χοντροκόβουμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια. Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε 1′ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με τσιπς από προσούτο και ωμά τρυφερά σπαράγγια και φλούδες παρμεζάνας.
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα