Κοτόπουλο σουβλάκι
Νόστιμο και εύκολο κοτόπουλο σουβλάκι
Υλικά:
-Περίπου μισό κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους περίπου 3 cm.
-1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια των 3 cm.
-1 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια 3 εκατοστά
-Ντομάτες τύπου Cherry
Για το μαρινάρισμα:
-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Χυμό ενός λεμονιού
-Λίγο κόκκινο κρασί
-3 σκελίδες σκόρδο
-φρέσκια ρίγανη
-Φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)
-αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
-Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και προσθέστε το κρέας.
-Αφήστε το για τρεις ώρες.
-Βάζουμε το κρέας και τα λαχανικά σε σουβλάκια στη σειρά εναλλάξ ,αφού έχετε ετοιμάσει προηγουμένως τη σχάρα και τα κάρβουνα.
-Ψήνουμε τα σουβλάκια έως και 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσοχή! Μην τα ψήσετε πάρα πολύ γιατί θα στεγνώσουν. Θα πρέπει να παραμείνουν ζουμερά.
-Εν τω μεταξύ, αλείψτε πίτες για σουβλάκι με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και τοποθετήστε τες στη σχάρα για λίγα λεπτά.
-Αφού ψηθούν, αλείψτε τις πίτες με τζατζίκι , προσθέστε ένα σουβλάκι και κάντε το ένα σάντουιτς.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Πηγή:http://www.topsyntages.gr/fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα