Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ κάνει άνοιγμα στο κορεατικό σινεμά

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, μια από τις μεγάλες κυρίες του γαλλικού σινεμά, αφήνεται στις σκηνοθετικές οδηγίες του Χονγκ Σανγκ- Σου, στην ταινία «Στην χώρα των άλλων» που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ των Καννών το 2012.

Ο Χονγκ Σανγκ- Σου θεωρείται ένας από τους πολλά υποσχόμενους δημιουργούς του κορεατικού κινηματογράφου.  Πριν τρία χρόνια είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» με το «Hahaha» και στη  νέα του ταινία το σινεμά βρίσκεται στον πυρήνα της θεματολογίας του.
Στην υπόθεση της ταινίας, μια νεαρή φοιτήτρια κινηματογράφου και η μητέρα της καταφεύγουν σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, αφήνοντας πίσω τους τα ολοένα αυξανόμενα χρέη τους. Η νεαρή κοπέλα ξεκινά να γράφει ένα σενάριο για μία ταινία μικρού μήκους με στόχο να ανακτήσει την ψυχική της ηρεμία.
Στο σενάριο της, τρεις γυναίκες, με το ίδιο όνομα όνομα, Αν, (ερμηνεύονται και οι τρεις από την Ιζαμπέλ Υπέρ) εμφανίζονται διαδοχικά στην ίδια παραλιακή περιοχή. Η πρώτη είναι μια επιτυχημένη κινηματογραφική σκηνοθέτις. Η δεύτερη Αν είναι μια παντρεμένη γυναίκα, η οποία έχει μια κρυφή ερωτική σχέση με έναν Κορεάτη. Η τρίτη είναι χωρισμένη, της οποίας ο σύζυγος την εγκατέλειψε για μια Κορεάτισα.
Η κάθε μια Αν φιλοξενείται δέχεται την βοήθεια της κόρης των ιδιοκτητών του μικρού ξενοδοχείου και η συναναστροφή της με τους κατοίκους της περιοχής, λειτουργεί ως καταλύτης. ..
Παίζουν οι :  Ιζαμπέλ Ιπέρ, Γιου Τζανσάν, Γιουν Γιουμί.
Πληροφορίες: Η ταινία «Στη χώρα των άλλων» προβάλλεται από τη StraDa Films.
 

Clickatlife.gr