Καναπεδάκια κηπουρού
Υλικά:
BeU.com.cy
- 125 γρ. ρύζι Basmati Uncle Ben's®
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη
- 1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη
- 10 μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 5 κ. σούπας κρασί ρετσίνα
- 4 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 200 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 1 πρέζα πιπέρι
- 250 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 125 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1½ κ. γλυκού αλάτι
- 100 ml νερό
- 70 γρ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ. γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
- Για τη ζύμη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό σε ένα μπολ. Τρίβουμε ανάμεσα στις παλάμες μας μέχρι να αποκτήσει η ζύμη μας κοκκώδη μορφή. Συμπληρώνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί από τη ζύμη.
- Ανοίγουμε με πλάστη, φύλλο πάχους 4 χιλιοστών, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κάνουμε τρύπες σε ολόκληρη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι και κόβουμε με μια «ροδέλα» ορθογώνια κομμάτια ή στο σχήμα που θέλουμε. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 23 λεπτά.
- Για το γαρνίρισμα βράζουμε νερό σε διπλάσια ποσότητα από το ρύζι, αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και το σουρώνουμε.
- Καίμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη ρετσίνα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί, έπειτα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το μαϊντανό με το γιαούρτι και το ρύζι και μοιράζουμε το μίγμα στο μίγμα της ζύμης μας λίγο πριν τα σερβίρουμε.
- Τέλος τρίβουμε επάνω στα καναπεδάκια φρέσκο πιπέρι.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα