Μεξικάνικα Τάκος
Υλικά:
BeU.com.cy
- 1/2 κιλό άπαχο χοιρινό ή βοδινό κιμά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. γλυκού σκόνη τσίλι (καυτερό κόκκινο πιπέρι)
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο, σκόνη
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ζωμός
- 12 μεξικάνικα τάκος
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το τσίλι, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη, το κύμινο, την κανέλα και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν με το κρέας.
- Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά με τον κιμά. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να εξατμιστούν τα υγρα και να ψηθεί το κρέας. Σκεπάστε το τηγάνι και διατηρήστε το ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
- Για να ετοιμάσετε τα τάκος, προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κιμά μέσα σε ένα τάκος. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την προσωπική προτίμηση του κάθε καλεσμένου προσθέστε συνοδευτικά (toppings) χωρίς να ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη σειρά. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριές και ξινή κρέμα.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα