Μανιταρόπιτα
Τα μανιτάρια πάνε παντού... ειδικά μέσα στην πίτα θα σε ξετρελάνουν. Δοκίμασε αυτή την κλασική συνταγή, αξίζει...
Συστατικά
-1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
-½ κιλό σφολιάτα χωριάτικη
-1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-1/2 φλυτζάνι φέτα σκληρή πικάντικη τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι κεφαλογρασβιέρα τριμμένη
-250 γρ. κρέμα γάλακτος
-1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-3-4 αυγά
-3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-Αλάτι-πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
-Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα. Σόταρε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει
-Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και συνέχισε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά
-Ρίξε τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το μαϊντανό, τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Περίχυσε με την κρέμα γάλακτος
-Άπλωσε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και στρώσε μέσα τη γέμιση να απλωθεί καλά
-Σκέπασε με το άλλο φύλλο και δίπλωσε τα φύλλα στο πλάι να σφραγίσεις τη γέμιση καλά
-Χάραξε την πίτα σε κομμάτια και ψήσε στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσει το φύλλο
-1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
-½ κιλό σφολιάτα χωριάτικη
-1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-1/2 φλυτζάνι φέτα σκληρή πικάντικη τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι κεφαλογρασβιέρα τριμμένη
-250 γρ. κρέμα γάλακτος
-1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-3-4 αυγά
-3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-Αλάτι-πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
-Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα. Σόταρε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει
-Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και συνέχισε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά
-Ρίξε τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το μαϊντανό, τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Περίχυσε με την κρέμα γάλακτος
-Άπλωσε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και στρώσε μέσα τη γέμιση να απλωθεί καλά
-Σκέπασε με το άλλο φύλλο και δίπλωσε τα φύλλα στο πλάι να σφραγίσεις τη γέμιση καλά
-Χάραξε την πίτα σε κομμάτια και ψήσε στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσει το φύλλο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:ourlife./
<< Αρχική σελίδα