Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Συκωτάκια κοτόπουλου τηγανητά



Υλικά:

  • 3/4 κιλού συκωτάκια κοτόπουλου
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ή κόκκινο
  • 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • ρίγανη
  • αλατι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιου
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα συκωτάκια. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σκέτα και τα ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσει το νερό τους και να πάρουν καφετί χρώμα.
  2. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι και το μπούκουβο.
  3. Μόλις τηγανιστούν λίγο, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να εξατμισθεί.
  4. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
  
BeU.com.cy