Ζελέ σοκολάτας
Υλικά
Ζάχαρη - 200 γρΑυγά - 4 μόνο τους κρόκους
Γάλα - 200 γρ χλιαρό
Φύλλα ζελατίνας - 8 μουσκεμένα σε κρύο νερό
Κουβερτούρα - 250 γρ ψιλοκομμένη
Σαντιγί - 200 γρ
Οδηγίες
Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη και τους κρόκους καλά και προσθέτουμε το γάλα μας χλιαρό. Σε κρύο νερό μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης, μετά τα στύβουμε καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και την σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Αφήνουμε στο ψυγείο αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει καλά και είναι η ώρα του σερβιρίσματος, στιγμιαία βουτάμε τον πάτο από τα φορμάκια ή την φόρμα σε ζεστό νερό ίσα ίσα για να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας τα φορμάκια (ή την φόρμα) σε πιάτο ή σε μεγάλη πιατέλα.
<< Αρχική σελίδα