Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γιουβέτσι ψαριού

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτή τη… θαλασσινή παραλλαγή στο παραδοσιακό γιουβέτσι.


Υλικά

Για Γιουβέτσι ψαριού
400 γραμμ. ψάρι φιλέτο (σφυρίδα, φαγκρί ή οποιοδήποτε άλλο σας αρέσει) σε κομμάτια
15 γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2½ φλ. τσαγιού κριθαράκι
1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 λίτρο νερό ή ζωμός ψαριού ή λαχανικών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το ψάρι και τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
2. Αδειάζουμε το μείγμα του τηγανιού σε πυρέξ. Ρίχνουμε και τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε.
3. Ψήνουμε το φαγητό στους 180°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.


myself.gr/on-news.gr