Αντέστρεψε τη Νόσο του Crohn με διατροφή
Αντιστρέφοντας τη νόσο
Σήμερα η Mee Tracy McCormick είναι η έκφραση της υγείας και της ζωντάνιας. Μερικά χρόνια πιο πρίν η 42-χρονη Mee έδινε τη μάχη της ζωή της , πολεμώντας μια επώδυνη διατροφική ασθένεια.
Ηταν στο κατώφλι του θανάτου με υποψία νόσου του Crohn. Ηταν αναιμική και το βάρος της δεν ξεπερνούσε τα 40 κιλά.Οι γιατροί διέγνωσαν μια τρύπα στο έντερό της και υποπτεύονταν ότι έπασχε από καρκίνο.
Θα μπορούσε μια δραστική αλλαγή στη διατροφή να ανοίξει το δρόμο της επιστροφής στη ζωή;
Η Κα McCormick, που ζει τον περισσότερο καιρό στην φάρμα της στο Tennessee, αρρώστησε για πρώτη φορά στα 25 της και υπέφερε για 13 ολόκληρα χρόνια. Αρκετές εμφράξεις του εντέρου την έστειλαν πολλές φορές στο νοσοκομείο.
Θυμάται ότι “Ήμουν σε συνεχή πόνο, ανεξάρτητα από το τι έτρωγα ή δεν έτρωγα.».
Η οριστική διάγνωση ήταν αόριστη, αλλά «οι γιατροί στο Νάσβιλ θεώρησαν ότι ήταν επιθετική νόσος του Crohn με πιθανή εξέλιξη σε καρκίνο του εντέρου – ήμουνα άρρωστη πολύ καιρό», θυμάται η Mee.
Η νόσος του Crohn είναι μία αυτοάνοση φλεγμονώδης νόσος του εντέρου. «Το σώμα προκαλεί μία ανοσολογική απόκριση εναντίον των εντέρων, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται ή να δυσλειτουργεί” εξηγεί η Rachel Begun, MS, RDN, μία διαπιστευμένη ,διαιτολόγος – διατροφολόγος, και ειδική στη δυσανεξία στη γλουτένη στο Boulder του Κολοράντο, και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. Πόνος, διάρροια, και απώλεια βάρους είναι τα συνήθη συμπτώματα, ενώ  γ απόφραξη του εντέρου είναι μια από τις επιπλοκές της κατάστασης.
Η Κα McCormick ήταν αρκετά εξοικειωμένη με τη νόσο του Crohn. Η μητέρα της υπέφερε από αυτή τη νόσο για χρόνια προτού σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην ηλικία των 39. «Όταν αρρώστησα, θυμήθηκα τον πόνο της μητέρας μου και πως είναι να το υπομένεις.».
“Κοίταζα στα μάτια τις κόρες μου και έβλεπα τον εαυτό μου σαν παιδί. Είχα τρομοκρατηθεί από τη σκέψη ότι θα εγκατέλειπα τα κορίτσια μου. “
Απελπισμένη για μια διέξοδο, αφοσίωσε την προσοχή της στην κουζίνα της και άρχισε να μαγειρεύει στο σπίτι της .
O Μετασχηματισμός με τη Διατροφή της Μee Tracy McCormick
Η Κα McCormick μεγάλωσε με επεξεργασμένα τρόφιμα. Έτρωγε τσιπς χοιρινού με άσπρο ψωμί , Mac χαμπουργκερ με τυρί , φαστ φούντ , ανθυγιεινές συνήθειες που την ακολούθησαν μέχρι την ενηλικίωση. Υποψιαζόμενη ότι η διατροφή της ήταν η αιτία που σφάδαζε από τους πόνους , η McCormick αναρωτήθηκε αν αλλάζοντας τη διατροφή της θα την βοηθούσε.
Έτσι, σήκωσε τα μανίκια της αποφασισμένη να ασχοληθεί, ερευνώντας , μιλώντας με ειδικούς και πειραματιζόμενη με διαφορετικές δίαιτες και συνταγές. “Ήθελα να μάθω ποια τρόφιμα υποστηρίζουν το σώμα και φυσικά, το πεπτικό σύστημα,” εξήγησε.
Εδώ είναι ό, τι έμαθε η Κα McCormick: