Κέικ με nutella
Υλικά:
BeU.com.cy
- 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη (225 γρ.)
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 κουβερτούρα (125γρ.)
- 3/4 φλ. φουντούκι (100γρ.)
- 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (100γρ.)
- 1 κ. γλυκού baking powder
- λίγο αλάτι
Υλικά για την επικάλυψη:
- 1/2 φλ. nutella
- φουντούκια για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά να γίνουν αφράτα.
- Στο μεταξύ, καβουρντίστε το φουντούκι, αλέστε το και λιώστε τη κουβερτούρα.
- Ρίξτε και ανακατέψτε απαλά ένα ένα τα αυγά, τη λιωμένη κουβερτούρα, τις βανίλιες, το αλάτι και τέλος το αλεύρι με το baking powder αφού τα κοσκινίσετε πρώτα.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα του κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα.
- Ψήστε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
- Αφού κρυώσει ξεφορμάρετε και αλείψτε με τη nutella και διακοσμήστε με τα φουντούκια.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα