Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Θες ν’ αλλάξεις τη ζωή σου; 8 τρόποι για να το πετύχεις!

Ο τρόπος για να χάσετε τα 2-3 κιλάκια που πάντα θέλατε να χάσετε και το μυστικό για να μην φεύγετε πάντα έξαλοι από το πατρικό σας, δεν είναι δυο από τα μυστικά τους σύμπαντος, αλλά δυο απλά θέματα στρατηγικής που θα αν τα ακολουθήσετε θα αλλάξει η ζωή σας, η διάθεσή σας και το
χαμόγελό σας θα γίνει λίγο πιο πλατύ, που αυτό άλλωστε είναι πάντα το ζητούμενο. Ακολουθούν 8 –ομολογουμένως- εύκολοι τρόποι για να αλλάξετε τη ζωή σας προς το –πολύ- καλύτερο...
Πώς θα χάσετε 5-10 κιλά
Αυτά τα 5 κιλά που μεταφέρετε χρόνια τώρα ήρθε η ώρα να τα χάσετε χωρίς να χάσετε και το χαμόγελό σας μαζί με αυτά. Εφαρμόστε τον απλό και απόλυτα εφικτό κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο, κόβετε 100 θερμίδες από την καθημερινή σας διατροφή και καίτε με χαλαρή γυμναστική άλλες 100 ημερησίως. Μια βόλτα το σκύλο ή 20  λεπτά καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα και μια λεπτότερη φέτα κέϊκ είναι αρκετές αλλαγές για να πετύχετε το σκοπό σας.
Φτιάξτε κοιλιακούς
Και αφού χάσετε τα κιλά, θα διαπιστώσετε ότι η κοιλιά σας δεν το έχει καταλάβει και είναι ακόμα πλαδαρή. Στο πρόβλημα όμως της χαλαρής κοιλιάς δεν φταίει το  λίπος, αλλά οι χαλαροί μύες της κοιλιάς. Ασχοληθείτε ξεχωριστά λοιπόν με τους κοιλιακούς μύες, βρείτε την άσκηση που σας ταιριάζει και δεν σας κάνει να το μετανιώνετε από την πρώτη επανάληψη και σύντομα θα φοράτε crop tops και μπικίνι στην παραλία.
Βελτιώστε τη μνήμη σας
Ο κανόνας που ακολουθεί η μνήμη μας, και εμείς μαζί μ’ αυτή είναι ότι θυμόμαστε μονάχα ότι είναι σημαντικό. Αν λοιπόν  θέλετε να θυμάστε κάτι, κάντε το «σημαντικό». Ο πρώτος κανόνας για να το πετύχετε αυτό είναι να δίνετε πάντα την κατάλληλη σημασία σε ό,τι κάνετε και αξίζει την προσοχή σας. Δε χρειάζεται, δηλαδή, να θυμάστε το όνομα του τρίτου ξάδερφου ενός γνωστού που τυχαία πετύχατε στο δρόμο, αλλά όμως πρέπει να θυμάστε το όνομα του μαθηματικού του γιου σας ή που παρκάρατε το αυτοκίνητο.
Στη διατήρηση της μνήμης  βοηθάει η επανάληψη της πληροφορίας ακόμα και αν σας περάσουν για τρελούς που μιλάτε στο εαυτό σας. Είναι καλύτετο από το να χάσετε μισή ώρα ψάχνοντας που έχετε παρκάρει το αμάξι.
Συμβιώστε ειρηνικά με την οικογένειά σας Αγαπήστε την οικογένειά σας με τα ελλατώματά της, καθώς δεν έχετε και άλλη επιλογή. Την οικογένεια μας μεν δεν την επιλέγουμε, αλλά επιλέγουμε και μπορούμε να διαφοροποιηθούμε από εκείνη ακόμα και όταν μας στριμώχνει στη γωνία του τραπεζιού πρόθυμη να μας ταΐσει, ακόμα και αν έχουν παρέλθει δεκαετίες από τότε που είχαμε ανάγκη το τάισμα.
Αν γίνεστε παιδί κάθε στιγμή που αντικρίζετε τους γονείς σας, που δεν είναι και κάτι περίεργο, αλλά δεν θέλετε να παρασυρθείτε από τη θύελλα του υπερπροσταυτευτισμού, τότε πηγαίνετε στις οικογενεικές συγκεντρώσεις πάντα με ένα φίλο που θα σας θυμίζει με ένα βλέμμα του, ότι τα έχετε καταφέρει στη ζωή σας, εκτός οικογένειας και δεν είστε πια το μαμόθρεφτο, που θέλουν εκείνοι να  σας βλέπουν.
Εαν ο φίλος δεν μπορεί να έρθει, έχετέ τον έστω σε επιφυλακή στην άλλη άκρη της γραμμή του τηλεφώνου. Μια μορφή υποστήριξης είναι αναγκαία για να γλιτώσετε τα τσιμπήματα του μάγουλου…
Λιγότερο στρες
Το 57% των γυναικών, εν αντιθέσει με το 4% των αντρών, βασανίζονται καθημερινά από ένα σωρό ερωτηματικά και έννοιες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν είναι καν στο πεδίο επιρροής τους. Το χειρότερο είναι ότι το καθημερινό στρες από τέτοιες -ασήμαντης βάσης- έννοιες αυξάνουν τις πιθανότητες καρδιακών προβλημάτων μέχρι και 800%! Η λύση όμως σε αυτό το πρόβλημα δεν είναι να έχετε λιγότερες έννοιες, γιατί οι έννοιες, είναι εκεί και δεν θα φύγουν.
Η λύση στο πρόβλημα είναι η διαχείριση όλων αυτών τον στρεσογόνων πηγών. Ένας καλός τρόπος είναι ο εξής: Σε ένα κομμάτι χαρτί, σχηματίστε τρεις στήλες. Στην πρώτη στήλη καταγράψτε ό,τι είναι αυτό που σας ανησυχεί, στη δεύτερη στήλη σημειώστε το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί και στην τρίτη στήλη σημειώστε 3-4 λύσεις του προβλήματος και κυκλώστε την πιο εφικτή για τα δικά σας δεδομένα. Έτσι ό,τι και να γίνει (αν τελικά γίνει) θα είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε.
Βρείτε νόημα στη ζωή σας Εαν τα κυριακάτικα απογεύματα, όσο περνάει ο καιρός μοιάζουν όλο και πιο κενά και το ίδιο συναίσθημα μεταφέρεται σε όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, τότε καλό θα ήταν να γίνετε πιο ενεργοί και δραστήριοι ώστε να δώσετε οι ίδιοι στη ζωή σας το χαμένο της νόημα.
Ο στόχος της νοηματοδότησης στη ζωή είναι ο στόχος για μια πιο ευτυχισμένη ζωή και μια ζωή με καλύτερη υγεία. Έρευνα μάλιστα αμερικανικού πανεπιστημίου έδειξε, πως όσες γυναίκες διήγαν ζωή με νόημα και στόχο, παρουσίαζαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Δουλεύετε εξυπνότερα
Για να είστε πιο αποδοτικός στη δουλειά δεν χρειάζεται να κάνετε ακόμα ένα μεταπτυχιακό. Αρκεί να κάνετε χρήση των εργαλείων που έχετε ήδη στη διάθεσή σας και ένα από αυτά είναι η «έξυπνη μνήμη».
Η «έξυπνη μνήμη» βοηθάει στη λύση ενός προβλήματος χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο μυαλό μας, όπως είναι για παράδεγμα η χρήση ενός κλειδιού για να σκίσετε το περιτύλιγμα ενός CD, αφού ένα κλειδί δεν είναι φτιαγμένο για αυτή τη δουλειά, αλλά είναι χρήσιμο στο σκίσιμο. Δυο τρόποι για να κάνετε καλύτερη χρήση αυτή της λειτουργίας, που ήδη έχετε στο «οπλοστασιό» σας είναι οι εξής:
Πρώτον, κάντε αναλογίες μεταξύ των προβλημάτων και εφαρμόστε το ανάλογο της μίας λύσης στην αντίστοιχη προβληματική κατάσταση που τώρα αντιμετωπίζετε, όπως για παράδειγμα αν δυσκολεύεστε με την πρωινή εξωτερική γυμναστική.
Όπως θα κάνετε και με το αυτοκίνητο που δύσκολα παίρνει μπρος ένα παγωμένο πρωινό, και το σκεπάζετε αποβραδίς, έτσι και με τη πρωινή γυμναστική, ξεκινάτε με ασκήσεις προθέρμανσης εντός σπιτιού και στη συνέχεια συνεχίζετε εκτός.
Και δεύτερον, εξασκείτε συχνά τη μέθοδο του  brainstorming. Ακόμα καλύτερα, κάντε τη μόνος σας, χωρίς το φόβο της λογοκρισίας από τους άλλους, αν επιλέξετε να το κάνετε σε ομάδα.
Μην χρονοτριβείτε Η έλλειψη συγκέντρωσης και η βαρεμάρα συχνά μας ωθούν στο να χρονοτριβούμε σε τέτοιο βαθμό, ώστε μια δουλειά που απαιτεί μια ώρα, να χρειάζεται τελικά πέντε για να ολοκληρωθεί. Και γι’ αυτό το πρόβλημα όμως υπάρχουν λύσεις και στρατηγικές που θα σας κάνουν και τη λίστα με τις υποχρεώσεις σύντομα να ολοκληρώσετε και χρόνο ελεύθερο να έχετε.
  1. Επιλέξτε ένα πράγμα τη φορά με το οποίο θα ασχοληθείτε και μη διασπάτε την προσοχή σας.
  2. Βάλτε όριο χρόνου στον εαυτό σας για την κάθε δουλειά που αναλαμβάνετε.
  3. Αγνοήστε όλες τις άλλες δουλειές όταν καταπιάνεστε με εκείνη τη μία. Εκτός αν πάρει φωτιά το σπίτι, μην ασχοληθείτε ούτε με τα τηλέφωνα ούτε με τα emails.
  4. Μην κάνετε διαλείμματα χωρίς λόγο. Τα συνεχόμενα διαλείμματα είναι που καθυστερούν τόσο πολύ την ολοκλήρωση των εργασιών.
  5. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας που τα καταφέρατε εντός του χρονικού ορίου, αλλά μόνο αφού τα έχετε καταφέρει και όχι στο μεσοδιάστημα.
  6. Κάντε τη δυσκολότερη και την πιο δυσάρεστη από τις αγγαρείες πρώτα από τις άλλες. Θα ξέρετε ήδη ότι το άγχος μιας εργασίας, τρώει περισσότερο χρόνο και ενέργεια από την ίδια την εργασία.
  
click@Life