Και το Όσκαρ ΔΕΝ πάει....
Τα Όσκαρ πλησιάζουν και μερικοί έχουν
παράπονο….δικαιολογημένο. Ο λόγος για τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, που
ποτέ δεν πήραν σπίτι το χρυσό αγαλματίδιο.
προσωπικό επίπεδο βέβαια) αφού η νεαρή και ταλαντούχα ηθοποιός έχει προταθεί 3 φορές για Όσκαρ, έχει κερδίσει μία και μάλλον φέτος πάει για το δεύτερο. Από την άλλη η κυρία των Aliens παραμένει στις 2 φορές υποψήφια.
Πιο αδικημένος ακόμα ο Χάρισον Φορντ, ο οποίος έχει να προταθεί από το 1986 και το «Witness» ενώ ο γοητευτικός Μπραντ Πιτ, μπορεί να απασχολεί συχνά το Χόλιγουντ αλλά η ακαδημία ακόμα να του δώσει ένα αγαλματίδιο για να το κάνει σετ με εκείνο της Αντζελίνα (Girl Interrupted, 2000, Β΄γυναικείος ρόλος και τιμητικό Όσκαρ φέτος Jean Hersholt για την ανθρωπιστική της προσφορά). Ο Μπραντ πάντως μετρά 5 υποψηφιότητες.
Την ίδια γεύση έχει πάρει 5 φορές ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος φέτος ελπίζει σε μία νίκη για το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου για τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ». Προσωπική εκτίμηση, αν και ήταν καλός σε μία ταινία-σήμα κατατεθέν (και χωρίς εκπλήξεις) του Σκορτσέζε, είναι σχεδόν απίθανο να πάρει το Όσκαρ από τον Κρίστιαν Μπέιλ ή τον Μάθιου Μακκόναχι (ή έστω και τον Τσιούτελ Ιτζίοφορ και τον γηραιότερο Μπρούς Ντερν, που το διεκδικούν επάξια).
Ο Έντουαρντ Νόρτον έχει προταθεί 2 φορές αλλά ανήκει και εκείνος στην κατηγορία των «παραπονεμένων» ενώ την ίδια ακριβώς τύχη έχει και ο Ραλφ Φάινς.
Ακόμη πιο αδικημένος είναι ο εξαιρετικός Σάμιουελ Τζάκσον, τον οποίο η επιτροπή έχει να θυμηθεί από το «Pulp Fiction» ενώ σε καλύτερη μοίρα, αν και χωρίς αγαλματίδιο, βρίσκεται ο Εντ Χάρις με 4 υποψηφιότητες.
Στις γυναικείες παρουσίες, οι αδικημένες είναι η Τζούλιαν Μουρ με 4 υποψηφιότητες (μάλιστα το 2003 με δύο διαφορετικές ταινίες και στις δύο κατηγορίες, Α΄και Β΄ Γυναικείου ρόλου) και η Άνετ Μπένινγκ επίσης υποψήφια 4 φορές.
Αλλά η πιο αδικημένη από όλες είναι η εκπληκτική Γκλεν Κλόουζ, η οποία έχει φτάσει στην «πηγή» των Όσκαρ 6 φορές.
Αντίστοιχα, αυτόν που η ακαδημία οφείλει να τιμήσει με ένα αγαλματίδιο (όχι τιμητικό μόνο) κάποια στιγμή είναι ο Γκάρι Όλντμαν, που τον θυμήθηκε μόλις το 2012.
Και οι ακόμα πιο αδικημένοι
Σόφη Ζιώγου
sziogou@naftemporiki.gr
click@Life
<< Αρχική σελίδα