Σάμαλι
Υλικά:
- 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 κ. γλυκού σόδα
- 1 φλ. νερό
- 1 κ.γλυκού μαστίχα σκόνη
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- βούτυρο για να αλείψουμε το πυρέξ μας
Υλικά για το σιρόπι:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 1/2 φλ. νερό
- φλούδα λεμονιού
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα στο νερό και τη προσθέτουμε στο μείγμα γιαούρτι-ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη μαστίχα και το ξύσμα.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε το σιμιγδάλι για να μη μας σβολιάσει.
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ με αρκετό βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 7-8 λεπτά περίπου και περιχύνουμε το γλυκό μας μόλις το βγάλουμε κουταλιά κουταλιά με το σιρόπι.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι.
<< Αρχική σελίδα