Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σάμαλι

beu-samali
Υλικά:

  • 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού σόδα
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.γλυκού μαστίχα σκόνη
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • βούτυρο για να αλείψουμε το πυρέξ μας
Υλικά για το σιρόπι:
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 1/2 φλ. νερό
  • φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε τη σόδα στο νερό και τη προσθέτουμε στο μείγμα γιαούρτι-ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε τη μαστίχα και το ξύσμα.
  4. Σιγά σιγά ρίχνουμε το σιμιγδάλι για να μη μας σβολιάσει.
  5. Βουτυρώνουμε το πυρέξ με αρκετό βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
  7. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 7-8 λεπτά περίπου και περιχύνουμε το γλυκό μας μόλις το βγάλουμε κουταλιά κουταλιά με το σιρόπι.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι.

BeU.com.cy

Ετικέτες ,