Πως θα διατηρούμε φρέσκα τα μυρωδικά
Θέλετε να έχετε φρέσκα τα μυρωδικά σας; Σας δίνουμε τη λύση!
Αποστειρώνουμε μερικά βαζάκια με καυτό νερό.
Βάζουμε μέσα σε κάθε βαζάκι κι από ένα ματσάκι άνηθο, μαϊντανό, σέλινο, μάραθο, κόλιανδρο,
ακόμα και ρόκα, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα
τοποθετούμε στο ψυγείο. Παίρνουμε όσο θέλουμε και μετά ξανακλείνουμε το
βάζο.Αποστειρώνουμε μερικά βαζάκια με καυτό νερό.
Βάζουμε μέσα σε κάθε βαζάκι κι από ένα ματσάκι άνηθο, μαϊντανό, σέλινο, μάραθο, κόλιανδρο,
Κάποια στιγμή, μετά από δυο-τρεις βδομάδες, μέσα μαζεύει λίγο υγρασία, μπορούμε τότε αν θέλουμε να ξαναφρεσκάρουμε το γυάλινο μπολ και να το σκουπίσουμε. Αυτό είναι προαιρετικό γιατί ουσιαστικά δεν παθαίνουν τίποτα. Ακόμα κι αν τα ξεχάσετε εκεί για έναν - δύο μήνες, όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο μυρωδικό, θα ανοίξετε το βαζάκι και θα είναι σαν φρέσκο.
Αν θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσω και το σπανάκι, θα χρειαζόταν πολύ μεγάλο γυάλινο σκεύος, οπότε αυτό μπαίνει στην κατάψυξη αφού προηγουμένως το καθαρίσουμε, το πλύνουμε και το περάσουμε από ζεματιστό νερό.
ΥΓ: Αν μάλιστα τα τυλίξετε και σε χαρτί κουζίνας και μετά τα βάλετε στο αποστειρωμένο βαζάκι, θα ζήσουν ακόμη περισσότερο.
Πηγή:http://www.bostanistas.gr/.fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα